Friss hírek

Hülkenberg egy kiemelt célt tűzött ki visszatérése első F1-es szezonjára

A 35 éves német pilóta három év kihagyás után idén teljes évre kapott ülést a Haas istállójánál, ahol az elsődleges célja a versenyzés élvezete lesz.

Nico Hülkenberg utoljára 2019-ben teljesített egész szezont a Forma-1-ben az akkori Renault istállójánál, mielőtt a csapat Esteban Ocon kedvéért menesztette őt. Bár a közel kétszáz nagydíjrajttal rendelkező pilóta a mezőnyből kiszorult, tartalékversenyzőként váratlanul sok alkalommal adódott lehetősége a beugrásra. Sergio Perez, Lance Stroll és Sebastian Vettel betegsége miatt 2020-ban és 2022-ben összesen öt alkalommal vett részt F1-es nagydíjon. Legutóbb a tavalyi Szaúd-Arábiai Nagydíjon állt rajthoz, amelyen az Aston Martin színeiben a tizenkettedik helyezést szerezte meg.

Az idei évre a Haas istállója szerződött le vele, amivel kapcsolatban Hülkenberg elárulta: ismét ég benne a vágy arra, hogy autóba üljön és hátsókat rúgjon szét.

Hirdetés
 

„Két éven át nem aggódtam a versenyzés miatt, élveztem az életet. Így sokkal nyugodtabb, ráadásul egyéb előnyei is vannak, de aztán lassan visszatér a vágy, hogy az autóban üljek, versenyezzek és hátsókat rúgjak szét” – magyarázta a német pilóta, aki úgy érzi, a Haas számára ő az ideális választás.

„A csapatok döntik el, kit ültetnek az autóikba, és általában azt választják, aki számukra a legkedvezőbb, akivel a lehető legjobb eredményeket érhetik el. Gondolom a Haas ránézett a karrieremre és a járvány alatti versenyeimre, ami végül meggyőzte őket arról, hogy jó választás vagyok” – magyarázta Hülkenberg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!