Jó testvérek: Szorosan összedolgozik az AlphaTauri és a Red Bull

Az AlphaTauri Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost szerint tavalyi komoly fejlődésük leginkább annak köszönhető, hogy szorosabbra fűzték együttműködésüket az anyaistálló Red Bull Racinggel.

Az eddig Toro Rosso néven szereplő csapat legjobb eredményét érte el a Forma-1-ben 2019-ben: a 6. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, és mindkét versenyzőjük, Daniil Kvyat és Pierre Gasly is dobogóra tudott állni egy-egy alkalommal.

A Red Bull és a Toro Rosso is a Honda erőforrásait használhatta tavaly, emellett viszont a két csapat a szabályok maximális betartása mellett több komponensen osztozott a Red Bull Technology jóvoltából.

Hirdetés
 

„Semmi kétség afelől, hogy az általunk mutatott teljesítmény nagy százalékban a Red Bull Technology-val való szinergiának volt köszönhető” – mondta Franz Tost csapatfőnök a Motorsport.com című lapnak.

„Hiszen nem szabad elfelejteni, hogy a Red Bull Technology-nál vannak a legtapasztaltabb mérnökök, és szerintem ez lehet a legjobb technikai csapat, de legalábbis nagyon magas szintet képvisel a három topcsapat tekintetében. És mi csak profitálni tudunk ebből, ezért meg is tesszük!”

„2020-ban is a teljes hátsó részt innen kapjuk. Bár már 1 éves a koncepció – hiszen azt a hátsó részt és felfüggesztést használjuk, amivel a Red Bull Racing versenyzett tavaly. Mégis nagyobb előny ez számunkra, mintha magunknak csinálnánk, hiszen sem financiális erőforrásaink, sem mérnökeink nincsenek erre a feladatra. Így pedig más területekre koncentrálhatunk, amelyeken javítani tudunk a teljesítményen.”

Tost hozzátette, véleménye szerint 2021-ben még szorosabbá válik majd a küzdelem a középmezőnyben.

„Senki sem lassul le. Remélem, hogy mi jobban rákapcsolunk, mint a többiek! Attól függ, mennyire lesz versenyképes az új autó, és mennyit fejlődik a Honda. De ami azt illeti, jó csomagunk kell, hogy legyen, mert az autó most már van egy bizonyos szinten. Két tapasztalt pilótánk van, és a Honda nagyon keményen fog dolgozni a téli hónapokban, hogy javítson a teljesítményen.”

„Nehéz lesz, hiszen meg kell találni a megfelelő egyensúlyt a 2020-as autó fejlesztését tekintve, miközben már el kell kezdeni a kutatást és fejlesztést a 2021-es autót illetően is. És ez nagyban függ a financiális erőforrásoktól is.”

„Ebben a tekintetben a három topcsapatnak természetesen nagy előnye van. Ezzel tisztában vagyunk, de persze nagyon keményen fogjuk nyomni azért, hogy 2020-ban és 2021-ben is jó autóval álljunk elő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Jó testvérek: Szorosan összedolgozik az AlphaTauri és a Red Bull
Norris: Verstappen a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző a Forma-1-ben
Jót röhögtek Norrisék a versenytársak gyerekkori fotóin [Videó]
Albon azt mondja, készen áll a visszatérésre
Az új motorérának is a Petronasszal közösen vág neki a Mercedes
A nap képe: Nem léteztek még a gumimelegítő paplanok? Ecclestone akkor is megoldotta!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!