Friss hírek

Jövőre több tesztlehetőséget kap a Pirelli

A legfrissebb hírek szerint eredménnyel járt a több pályatesztért való lobbijában a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli.


A legfrissebb hírek szerint eredménnyel járt a több pályatesztért való lobbijában a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli.

Az olasz gyártó a múlt hétvégi Orosz Nagydíjon erősítette meg, 2017-től 2019-ig is abroncsokat szállít majd a Forma-1 csapatainak, miután megnyerte a királykategória irányító testülete által kiírt tendert a Michelinnel szemben.

Hirdetés
 

Miután a Pirelli egyik feltétele az volt, hogy több pályateszt álljon rendelkezésére a hatékonyabb fejlesztések érdekében, ez jó eséllyel már 2016-ban megvalósul – 2017-től ugyanis jelentősen megváltoznak majd a Forma-1 szabályai.

„A Stratégiai Munkacsoport is elismeri, hogy szükségünk van a tesztekre, máskülönben lehetetlen elvégezni a munkánkat” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója.

„Magas színvonalú teszteket végezhetünk majd annak érdekében, hogy azt tudjuk nyújtani, amit kérnek tőlünk. Azonban nagyon nehéz átfogó megoldást találni a tesztkérdésre, hiszen a szabályokat még nem körvonalazták.”

„A kérdés az, hogy az aktuális autóval tesztelhetünk-e, esetleg egy módosított autóval, vagy pedig egy teljesen más versenygéppel. Szóval rengeteg a kérdőjel, de többet fogunk tesztelni.”

A Pirelli az Abu Dhabi Nagydíjat követően, november 29-én, egy egynapos teszten véglegesítheti majd 2016-os abroncsait, Hembery azonban azt mondja, így hasznos munkát végezhetnek, hiszen a Yas Marina versenypályán lehetőség van estébe nyúlóan körözni.

„A versenyt követő kedden akarunk tesztelni, szeretnénk 4-5000 km-t megtenni. Két dolgot vizsgálunk majd: az új szuperlágy gumit, amit utcai helyszíneken vetünk majd be, illetve pályákon, mint az oroszországi.”

„És szeretnénk strukturális javulást is elérni, hiszen az autók gyorsabbak lesznek, szóval egy mozgó célpontra kell lőnünk.”

„A csapatok is pontosan tudják, hogy valamit tenni kell, mert idén nem tesztelhettünk szinte semmit. Ez jelentette számunkra a legnagyobb problémát a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!