Kiderült, melyik mérnökében nem bízott az AlphaTauri-főnök - F1VILÁG.HU

Kiderült, melyik mérnökében nem bízott az AlphaTauri-főnök

HIRDETÉS
Elhagyta az AlphaTauri Forma-1-es csapatát az a mérnök, akiben az istállót irányító Franz Tost egész egyszerűen nem bízott meg.
BAKU, AZERBAIJAN - APRIL 29: Yuki Tsunoda of Japan driving the (22) Scuderia AlphaTauri AT04 on track  during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on April 29, 2023 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Francois Nel/Getty Images)

Az osztrák szakember még a Szaúd-arábiai Nagydíjon nyilatkozta azt, miután az idénykezdet nem a várakozásoknak megfelelően alakult a faenzai istálló számára, nem bízik már a csapat mérnökeiben. Azóta az is kiderült, Tost az idei szezont követően, 18 év után távozik a csapatfőnöki székből.Tost helyére a jelenleg a Ferrari sportigazgatójaként tevékenykedő Laurent Mekies érkezik majd, valamint az FIA korábbi kulcsembere, Peter Bayer is csatlakozik az AlphaTaurihoz.

Tost Miamiban elárulta, az a mérnök, akiben nem bízott meg, már elhagyta a csapatot.

„Az a személy, akiben már nem bíztam többi, lelépett, és ahogy azt gondolhatják, a többiekben bízom. Ilyen egyszerű. És jó munkát végeznek” – mondta az AlphaTauri csapatfőnöke.

Bár azt Tost nem árulta el, pontosan kiről van szó, a RacingNews365.com című internetes portál szerint Dickon Balmforth aerodinamikai vezetőről lehet szó, aki távozott az istállótól.

A szakember még 2003-ban mutatkozott be az F1-ben a Williamsnél, és 2018 májusa óta dolgozott a faenzai csapatnál, ahová 12 évnyi munkát követően a Red Bulltól csatlakozott.

Mindeközben az AlphaTauri leszerződtette Dr. Guru Johlt, aki márciusban távozott az Aston Martintól, ahol vezető aerodinamikusként tevékenykedett. LinkedIn-oldalán a szakember azt írja, az AlphaTauri helyettes aerodinamikai főnökeként dolgozik jelenleg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!