Lauda: Bottasnak mostnatól vízhordónak kell lennie - F1VILÁG.HU

Lauda: Bottasnak mostnatól vízhordónak kell lennie

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Vélhetően másodhegedűssé válik a 2017-es szezon hátralévő részében a Mercedes finn versenyzője, Valtteri Bottas – legalábbis erre utalt a német istálló ügyvezetői jogkör nélküli elnöke, Niki Lauda.

A Belga Nagydíjat megelőzően Bottas még bajnokesélyesnek számított, Spában azonban gyenge hétvégét zárt, hátránya pedig 41 pontra nőtt az összetettben élen álló Sebastian Vettel mögött.

„A pontok eldobását be kell fejeznünk” – mondta Lauda, utalva a Magyar Nagydíjra, ahol Lewis Hamilton visszaengedte maga elé Bottast annak előzékenysége után, így lemondott a dobogós pozícióról.

„Én anno fél ponttal lettem világbajnok, szóval jól tudom, mennyire fontos tud lenni minden egyes pont a végelszámolásnál. Pontosan tudom, mit kell tennünk. Bottasnak nem volt erős hétvégéje Spában, szóval világos, hogy Lewis bajnoki esélyei jobbak.”

„Ha Lewis nem dobta volna el azt a 3 pontot Budapesten, csak 4 pontra lenne Vetteltől.”

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff mindazonáltal egyelőre nem akarta kijelenteni azt, hogy mostantól kezdve Bottas egyértelműen vízhordó lesz Hamilton mögött.

„A Ferrarinál az a „luxus” állt elő, hogy egyik versenyzőjük jelentős előnyben van a másikkal szemben – mi viszont mostantól versenyről versenyre döntünk majd” – mondta a szakember.

„Monza után majd meglátjuk. Ez egy olyan pálya, mely fekszik nekünk, de Spában is láttuk, hogy a Ferrari előrelépett.”

Maga Bottas egyébként úgy véli, van még esélye a világbajnoki cím megnyerésére.

Hirdetés

„Még 8 verseny hátravan, sok pontot lehet még szerezni” – mondta a finn az Auto Motor und Sportnak.

„Lewisnak és Sebastiannak még nem voltak műszaki gondjai, és bár nem kívánom senkinek, ezek tények… Valami mindig történhet.”

„Rajtam múlik a dolog… Pole-ba kell kerülnöm és le kell győznöm a riválisaimat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!