Friss hírek

Lauda: Segíthettem volna spórolni a Red Bullnak Verstappen kapcsán

SPIELBERG,AUSTRIA,08.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, Styrian Green Carpet. Image shows  chairman of the advisory board Niki Lauda (Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda a minap egy műsorban azt mondta a Red Bull-főnök Helmut Markónak, jó sok pénzt megspórolhattak volna, ha beszél vele, mielőtt meghosszabbítják Max Verstappen szerződését.

Lauda ugyanis a Servus TV műsorában közölte, „soha nem tárgyaltak” a holland tehetséggel, noha a Red Bullnál azért igyekeztek mihamarabb meghosszabbítani 2020-ig az ifjú versenyző kontraktusát, hogy a rivális csapatok le ne nyúlják őt.

Verstappen és a Mercedes kapcsán a spekulációk akkor kezdődtek el igazán, amikor az Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában Jos Verstappen kedélyesen elbeszélgetett a német istálló motorsport-igazgatójával, Toto Wolff-fal.

Ennek ellenére úgy tudni, a Mercedes valójában nem akarta leigazolni Max Verstappent, mert nem akarták, hogy Lewis Hamilton oldalán versenyezzen.

Mindezt most Niki Lauda is megerősítette.

„Soha nem kínáltunk szerződést neki” – mondta az osztrák, mire a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko válaszolt: „Hivatalosan nem.”

Lauda eztán folytatta: „Remek a kapcsolatom Helmuttal. Általában közös repülővel utazunk. De ha megmakacsolja magát, és elgondol valamit, akkor attól nem lehet megszabadítani, rögtön aláír egy szerződést! Elment Austinban Verstappen apjával, és aláírtak.”

A Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli elnöke aztán Markóhoz fordult, majd közölte: „Elárulom neked: ha beszéltél volna velem előtte, sok pénzt megspórolhattál volna! Soha nem beszéltünk vele pénzről.”

Marko ezután átvette a szót: „Fogalmazzunk úgy: nem tettetek ajánlatot. Köszi! Köszi, hogy próbálsz segíteni a pénzspórolásban. Mi nem segítünk nektek!”

A Red Bull-főnök hozzátette: „Nincs alternatívátok Hamiltonra. Ki kell fizetnetek, amit kér.

Lauda erre azt felelte: „Rendben, nincs ellenvetésem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!