Friss hírek

Leclerc: A monzai győzelem után aludni sem tudtam

Monzai győzelme után képtelem volt aludni a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Charles Leclerc.

A monacói versenyző számára remekül indult a 2019-es szezon második fele, hiszen Belgiumban és Olaszországban első, Szingapúrban második, Oroszoszágban pedig harmadik lett.

Leclerc nemrég a Sky Italiának adott exkluzív interjút, melyben többek között beszélt arról is, hogyan élte meg a Ferrari otthonában, Monzában aratott győzelmét.

„Aludni sem tudtam! Próbáltam, de nem tudtam, úgyhogy a díjátadón készült felvételeket ezerszer megnéztem, ahogy az emberek énekelték a himnuszt. Őrület volt!” – mondta a 21 esztendős monacói.

„A spái győzelem után rögtön Monzán kezdtem el gondolkodni, úgyhogy nemigen volt időm arra, hogy megálljak és a belgiumi győzelmen gondolkodjak, de Monza után rengeteget gondolkodtam azon, ami történt. Nagyon-nagyon különleges hét volt, ami Milanóban kezdődött, a dómhoz hihetetlen tömeg érkezett. Hallani azt, ahogy az emberek a nevedet kiabálják, lenyűgöző. Nem számítottam ilyen meleg fogadtatásra a közönségtől.”

Leclerc elárulta, a versenyek utáni napon mindig visszanézi az adott futamot.

„Mindig, ez egyfajta szokásom hétfőnként. És olasz kommentárral nézem meg!”

A 21 esztendős versenyző tavaly az Alfa Romeo színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, elmondása szerint pedig sok minden kellett ahhoz, hogy összejöjjön a debütálás.

„A GP3-as sorozat megnyerése után kezdtem el gondolkodni rajta. Megnyertem, és tagja voltam a Ferrari akadémiájának, emellett pedig számíthattam Nicolasra [Todt – a menedzsere]. Szóval volt egy csomag, ami lehetővé tette számomra ezt az ugrást. Ugyanakkor tudtam, hogy rajtam múlik a dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!