Friss hírek

Leclerc: Az online közvetítések a valódi énemet mutatják

Charles Leclerc, a Ferrari F1-es pilótája úgy gondolja, aki követi őt a Twitchen az e-versenyek közvetítései során, az láthatja a valódi énjét.

Az F1 már három hivatalos virtuális nagydíjat is rendezett, ebből kettőt Leclerc nyert – ezeket a közvetítéseket a nézők is követhették, nem csupán a televízióban, de online, a Twitchen is, ahol ő maga is streameli a versenyeket, és a rajongók láthatják reakcióit, illetve poénkodásait a többiekkel.

„Nem gondoltam volna, hogy élvezni fogom a Twitchen való streamelést, és soha nem gondoltam volna, hogy ezt csinálni fogom” – mondta Leclerc a Motorsport.com-nak. 

„De nagyon élvezem, és azt gondolom, hogy akik követnek engem, így láthatják leginkább azt, amilyen valójában vagyok. Az F1-es pályákon más a helyzet, ott nyomás van, szóval egy kicsit másképp vagy önmagad.”

„Mosta Twitchen a többi versenyzőkkel játszunk, akikkel barátok is vagyunk, régóta ismerjük egymást Landóval [Norris], George-dzsal [Russel], Alexszel [Albon]. Szóval önmagunk tudunk lenni, és sokkal jobban élvezem, mint gondoltam.”

Leclerc sok időt tölt játékkal a karantén ideje alatt, és fontosnak tartja, hogy némi szórakozást nyújtsanak azoknak, akik kevésbé vannak szerencsés helyzetben a koronavírus ideje alatt, mint ők. 

„Őszintén szólva most az a cél, hogy szórakoztassuk az embereket otthon. És így én is szórakozom, és persze gyakorolok a szimulátorral. Most azon gondolkodom, hogy mivel tudok előjönni, és megpróbálni segíteni azoknak, akik itthon vannak, unatkoznak, vagy nincs meg a lehetőségük arra, hogy szimulátorozzanak. Nekik mosolyt szeretnék csalni az arcukra.”

„Úgy gondolom, eddig ez nagyon jól működött George-dzsal, Alexszel, Nicholasszal [Latifi], és az összes többi F1-es versenyzővel együtt. Szóval tényleg ez a cél, ez az, amire nagyrészt napközben gondolok.”

A monacói pilóta úgy gondolja, gyakorlati haszna is van a játékoknak: így fókuszált maradhat, ami különösen fontos számukra ezekben a napokban. 

„A szimulátorozás segít abban, hogy a célokra koncentráljak, és hogy arra emlékeztessen, azért vagyok itt, hogy versenyezzek – és hogy most csak arra várok, hogy visszaülhessek az autóba.”

„Szóval a bajnokság a fejünkben van akkor is, amikor online versenyzünk, és ez segít abban, hogy túljussunk ezeken a nehéz időkön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Leclerc: Az online közvetítések a valódi énemet mutatják
Nem lehet javítani Leclerc motorját, büntetésre számíthat
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!