Leclerc: Az online közvetítések a valódi énemet mutatják

Charles Leclerc, F1 2019, Twitch
Fotó: Twitch
Charles Leclerc, a Ferrari F1-es pilótája úgy gondolja, aki követi őt a Twitchen az e-versenyek közvetítései során, az láthatja a valódi énjét.

Az F1 már három hivatalos virtuális nagydíjat is rendezett, ebből kettőt Leclerc nyert – ezeket a közvetítéseket a nézők is követhették, nem csupán a televízióban, de online, a Twitchen is, ahol ő maga is streameli a versenyeket, és a rajongók láthatják reakcióit, illetve poénkodásait a többiekkel.

„Nem gondoltam volna, hogy élvezni fogom a Twitchen való streamelést, és soha nem gondoltam volna, hogy ezt csinálni fogom” – mondta Leclerc a Motorsport.com-nak. 

„De nagyon élvezem, és azt gondolom, hogy akik követnek engem, így láthatják leginkább azt, amilyen valójában vagyok. Az F1-es pályákon más a helyzet, ott nyomás van, szóval egy kicsit másképp vagy önmagad.”

„Mosta Twitchen a többi versenyzőkkel játszunk, akikkel barátok is vagyunk, régóta ismerjük egymást Landóval [Norris], George-dzsal [Russel], Alexszel [Albon]. Szóval önmagunk tudunk lenni, és sokkal jobban élvezem, mint gondoltam.”

Leclerc sok időt tölt játékkal a karantén ideje alatt, és fontosnak tartja, hogy némi szórakozást nyújtsanak azoknak, akik kevésbé vannak szerencsés helyzetben a koronavírus ideje alatt, mint ők. 

„Őszintén szólva most az a cél, hogy szórakoztassuk az embereket otthon. És így én is szórakozom, és persze gyakorolok a szimulátorral. Most azon gondolkodom, hogy mivel tudok előjönni, és megpróbálni segíteni azoknak, akik itthon vannak, unatkoznak, vagy nincs meg a lehetőségük arra, hogy szimulátorozzanak. Nekik mosolyt szeretnék csalni az arcukra.”

„Úgy gondolom, eddig ez nagyon jól működött George-dzsal, Alexszel, Nicholasszal [Latifi], és az összes többi F1-es versenyzővel együtt. Szóval tényleg ez a cél, ez az, amire nagyrészt napközben gondolok.”

A monacói pilóta úgy gondolja, gyakorlati haszna is van a játékoknak: így fókuszált maradhat, ami különösen fontos számukra ezekben a napokban. 

„A szimulátorozás segít abban, hogy a célokra koncentráljak, és hogy arra emlékeztessen, azért vagyok itt, hogy versenyezzek – és hogy most csak arra várok, hogy visszaülhessek az autóba.”

„Szóval a bajnokság a fejünkben van akkor is, amikor online versenyzünk, és ez segít abban, hogy túljussunk ezeken a nehéz időkön.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS