Leclerc elmondta, mit vár a Ferrari fejlesztéseitől - F1VILÁG.HU

Leclerc elmondta, mit vár a Ferrari fejlesztéseitől

HIRDETÉS
Nem vár jelentős teljesítményjavulást a Ferrari vadonatúj fejlesztéseitől Barcelonában Charles Leclerc, a monacói pilóta azonban azt reméli, a csapat SF-23-as versenyautója következetesebben teljesíthet majd.
Charles Leclerc Ferrari

A maranellói gárda több újítást is pályára visz a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon, felkerül többek között a csapat autóira egy vadonatúj oldalszekrény is, mely kialakításában jobbára a Red Bull megoldására hajaz.

A Ferrari nem szerepelt jól a 2023-as szezon eddigi versenyein, a múlt hétvégi Monacói Nagydíj pedig ugyancsak kiábrándítóan alakult az olaszok számára, Charles Leclerc pedig nem tudott jól szerepelni hazai közönsége előtt. A monacói pilóta azt reméli, Barcelonában erősebb teljesítményre lesznek majd képesek.

„A nyomással nincs problémám, nem igazán érzem – mindig jó dolog otthon versenyezni, de persze kiábrándítóan alakult a hétvége” – mondta a fiatal versenyző. „Tudtuk, hogy az időmérő, illetve a rajtbüntetés után nehéz vasárnap vár ránk, szóval nem igazán tudok mit hozzátenni. Vasárnap egyszerűen célba kellett érnünk az autóval, bezsebelni a pontokat – ezt kell tenni, ha az ember küszködik.”

„És volt egy kisebb dolog az én autóm esetében, amire rá kellett jönnünk, és ez remélhetőleg kicsit jobb teljesítményt tesz lehetővé ezen a hétvégén.”

Leclerc a Ferrari újításaival kapcsolatban azt mondta, csodára nem számít, de remélhetőleg sikerül kiszámíthatóbbá tenni versenyautójukat.

„Azzal nem értek egyet, hogy ez a legnagyobb csomagunk eddig – igazából apró dolgok összerakva. Viszont nem számítok olyan nagy különbségre. Jó irányba kell, hogy tereljenek bennünket. A legfőbb problémánk jelenleg az, hogy van egy nagyon jó autónk nagyon specifikus körülmények közepette, de amikor ebből egy kicsit kicsúszunk, az autó rengeteg teljesítményt veszít. Szóval az időmérő után a versenyen rengeteget veszítünk a teljesítményből.”

„Szóval arra törekszünk, hogy jobb autónk legyen minden körülmény közepette, ez a célja a fejlesztéseinknek is. Az általános teljesítményt tekintve talán nem segítenek olyan sokat, de remélhetőleg a vasárnapi teljesítményünket illetően előrébb juthatunk velük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!