Friss hírek

Leclerc „nagyon-nagyon boldog”, de…

Charles Leclerc, a Ferrari F1-es versenyzője az 5. rajthelyet szerezte meg a Toszkán Nagydíj időmérő edzésén, ezzel idei második legjobb kvalifikációs eredményét érte el.

Habár a Ferrari 1000. nagydíját ünnepli a hétvégén, a maranellói istálló nem számít arra, hogy a verseny eredménye miatt is lesz okuk ünneplése – a csapat idei teljesítménye ugyanis elmarad az élmezőnytől. 

Míg Sebastian Vettel számára már a Q2-ben véget ért az időmérő edzés, Leclerc továbbjutott a kvalifikáció utolsó szakaszában, ahol számukra is meglepő eredmény született: a monacói pilóta az 5. rajthelyet szerezte meg.  

Ugyan az időmérő végén a sárga zászló Leclerc kezére játszott, a Ferrari fiatal tehetsége elmondta, összességében elégedett a gyorskörével és az autó egyensúlyával is. 

Nagyon-nagyon boldog vagyok a körömmel összességében. Mindent sikerült összeraknom, és az 5. hely túlmutat bármilyen várakozásunkon. Szóval nagyon-nagyon boldog vagyok” – mondta Leclerc. 

„Monza és Spa iszonyatosan nehéz volt az egész csapat számára. Masszívan küszködtem az autó vezetésével az alacsony leszorítóerős beállításokkal, nagyon nehéz volt az egyensúllyal.”

„De itt sikerült megtalálni az egyensúlyt, nagyon jó érzés volt vezetni az autót. Az általános teljesítmény hiányzik ahhoz, hogy a srácokkal versenyezzünk az élen, de az egyensúly nagyon jó volt ma. Magabiztosságot adott, így a lehető legjobbat tudtam nyújtani az időmérős körömön. De trükkös volt, mert az első körömet régi gumikkal teljesítettem. Aztán amikor újakra váltottam, szintén trükkös volt, de végül sikerült.”

A vasárnapi esélyekkel kapcsolatban Leclerc kissé szkeptikusan nyilatkozott, szerinte a mögöttük lévő autók versenytempója erősebb, mint az övék. 

„Ez egy jó lehetőség” – mondta Leclerc. „De másrészről, ha megnézzük a többiek pénteki versenytempóját, akkor sok autó erősebb volt pénteken, mint mi. Nehéz lesz őket magunk mögött tartani, de ez az én feladatom az autóban, és mindent bele fogok adni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!