Leclerc: Remekül indult a 2019-es szezon! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Remekül indult a 2019-es szezon!

Utolsó tesztnapját töltötte a Ferrari SF90-es kódjelű versenyautójának volánja mögött Charles Leclerc – a monacóit ugyan kisebb műszaki hiba hátráltatta csütörtökön, mégis úgy érzi, felkészülten várhatja a 2019-es idényt.

Leclerc szerdán nem tudott körözni a Ferrarival, miután csapattársa, Sebastian Vettel délelőtt a gumifalnak csapta a versenyautót.

A csapatnak így bőven volt tennivalója, Leclerc pedig nem is sokat pihent: 138 kört tett meg, és a tesztszezon eddigi legjobb, 1 perc 16,231 másodperces idejével az élen zárt.

A monacói versenyző délelőtt a beállításokon dolgozott, délután pedig versenyszimulációt teljesített. Pár perccel a tesztnap leintése előtt autója ugyan egy kisebb kipufogóhiba miatt megállt a pályán, Leclerc mégis elégedetten nyilatkozott.

„Nem úgy tűnt eleinte, hogy könnyű napunk lesz ma, mivel a szerdán elvesztegetett pályaidőt valahogy vissza kellett nyernünk. Végül sikerült, ami pozitívum, főleg azért, mert ez volt az utolsó napom az autóban Ausztrália előtt” – mondta a monacói tehetség.

„Nagyon elégedett vagyok, mert remekül dolgoztunk. Biztatóan indult a szezon, és úgy érzem, készen állunk. Alig várom már, hogy részt vegyek első versenyemen a Ferrarival!”

Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc hozzátette, egyre jobban összecsiszolódik a Ferrari autójával, ami egyelőre igazi kezesbáránynak bizonyult.

„Az SF90-es szolid alapokkal rendelkezik, az egyensúly jó és következetes. Ez már az első napon nyilvánvaló volt, és azóta sem változott. Sokat kell még tanulnom, de azt mondhatom, eddig elégedett vagyok.”

„A köridőm? Természetesen jó a tabella élén zárni, de ez még nem jelent semmit. Ami igazán számít, hogy körről körre egyre jobban összecsiszolódom az autóval.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!