Friss hírek

Leclerc: Úgy tűnik, elég versenyképesek vagyunk!

Charles Leclerc szerint jó hétvége várhat Portugáliában a Ferrari Forma-1-es csapatára: a monacói versenyző úgy érzi, az olasz istálló versenyképes lehet a szezon harmadik versenyén.

Az már a szezon első két versenyhétvégéjén látszott, a Scuderia sokat javult tavalyhoz képest, a pénteken látottak alapján pedig úgy tűnik, a lendületet át tudta menteni a csapat a Portugál Nagydíjra is.

Carlos Sainz a 4., Charles Leclerc pedig a 7. helyen zárta a második szabadedzést, és bár a körülmények nem voltak könnyűek, utóbbi versenyző mégis elégedetten nyilatkozott.

„Jól kezdtük a hétvégét. Szórakoztató volt vezetni, a pálya nagyon csúszott, és főleg az erős szél miatt volt nehéz” – mondta Leclerc. „Igazi öröm ilyen körülmények között vezetni. Az ember mindig a határon van az autóval, és én nagyon élvezem ezt. A második edzés nagyon élvezetes volt, sok széllökés volt a pálya körül.”

„A teljes tervezett programot sikerült teljesítenünk, és úgy tűnik, elég versenyképesek vagyunk. A rövid etapok jók voltak, a hosszú etapok viszont kicsit kuszára sikeredtek, és szerintem a legfőbb gyengeségem pénteken ez volt – szóval dolgoznom kell még ezen.”

„Nagyon szoros a mezőny, és szerintem azon múlik majd minden, hogy ki véti a legkevesebb hibát az időmérőn és a versenyen. Remélem, hogy jó hétvégénk lesz, és építeni tudunk a pozitív nyitónapra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!