Legalább ötször szezonnyitó lesz az Ausztrál Nagydíj a következő 13 évben - F1VILÁG.HU

Legalább ötször szezonnyitó lesz az Ausztrál Nagydíj a következő 13 évben

A következő 13 évben legalább 5 alkalommal szezonnyitó versenyként rendezhetik meg a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat – ez szerepel ugyanis abban a megállapodásban, melyet a verseny szervezői kötöttek nemrég a száguldó cirkusz vezetőségével.

Ahogyan arról hajnalban az F1Világ.hu is beszámolt, az Ausztrál Nagydíj eredetileg 2025-ig szóló szerződését 10 évvel meghosszabbították, 2035-ig tehát biztosan Forma-1-es versenyt rendeznek majd Melbourne-ben. Az ausztrál verseny sok-sok évig idénynyitóként szolgált a királykategóriában, a koronavírus-járvány óta azonban elveszítette ezt a státuszát, az idei évben is Bahrein adott otthont a szezon első versenyének.

Az F1-gyel kötött megállapodás részeként azonban 2024-ben és 2025-ben, valamint további három alkalommal biztosan Ausztrália rendezheti az idény első versenyét. Bár a 2023-as verseny időpontjáról még nincs döntés, szinte biztos, hogy jövőre nem Melbourne-ben rajtol az idény.

„Az egyik dolog az, hogy elég nehéz nekünk zsonglőrködni egy négynapos eseménnyel az Albert Parkban, miközben a Forma-1-nek 23 versennyel kell zsonglőrködnie a naptárban” – mondta Andrew Westacott, az Ausztrál Nagydíj főszervezője, majd hozzátette, amikor nem ők adnak otthont az idénynyitónak, jó eséllyel a második, vagy a harmadik futam lesz az övék.

„Vagy az első, vagy a második, vagy a harmadik verseny leszünk mi – a szezon legelején” – fogalmazott. „Ez egy nagyszerű dolog. 2022-ben a becslések szerint 419 ezer ember látogatott ki, és úgy látjuk, az érdeklődés folytatódni fog.”

Westacott azt mondja, az fontos, hogy a szezon legelején tartsák versenyüket, annak azonban nincs olyan nagy jelentősége, hogy az övék-e az idénynyitó, vagy sem.

„Mindig olyan megállapodásunk volt, hogy mi voltunk az egyik az első versenyek között. És mindig úgy alakult, hogy a miénk volt a szezonnyitó. De tudjuk, hogy egy ilyen versenyképes környezetben remek eredmény az, hogy a szezon elején tarthatunk futamot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!