Friss hírek

Már hétvégén bejelenti Schumacher szerződtetését a Haas?

A legfrissebb sajtóhírek szerint Kevin Magnussen és Romain Grosjean is távozni kényszerül a Haas Forma-1-es csapatától az idei szezon végén – az amerikai istálló már a hétvégi Portugál Nagydíjon bejelentheti 2021-es felállását.

Úgy hírlik, a Haas egyik versenyzője a jelenleg a Forma-2-ben szereplő Nikita Mazepin lesz, míg a csapat másik ülését a Ferrari akadémiájának egyik növendéke kapja majd.

Az olasz Gazzetta dello Sport úgy értesült, Mazepin csapattársa a Forma-2-es sorozat jelenlegi éllovasa, Mick Schumacher lesz majd. Ennek legfőbb oka, hogy az Alfa Romeo meg akarja tartani Antonio Giovinazzit 2021-re, és várhatóan Kimi Räikkönen is szerződést hosszabbít a svájci olasz istállóval.

A Haas csapatát irányító Günther Steiner egyébként a napokban elismerte, szívesen lehetőséget adna Mick Schumachernek.

„Szorosan együttműködünk a Ferrarival, ha tehát a Forma-2-ből merítünk pilótát, valószínűleg a Ferrari versenyzője lesz” – mondta a szakember a német Sport 1 televíziónak, hozzátéve: a legnagyobb név kétségkívül Mick Schumacher lenne.

„Nem lennék ellene! Ki ne akarna egy Schumachert újra a Forma-1-ben? Főleg abban a formában, amiben most van! De a Ferrari dönti el, hogy kit küld, nem mi. Mondhatjuk, hogy egyik vagy másik pilótát szeretnénk, de nem tudom, milyen szerződése van a Ferrarinak juniorpilótáival.”

Steiner hozzátette azt is, nemcsak egy, hanem legalább két évre szeretne aláírni versenyzőivel.

„Szeretném megtartani a 2021-es versenyzőinket 2022-re is, hiszen teljesen új szabályok jönnek.”

Dán sajtóhírek szerint a Haas már a Portugál Nagydíjon bejelentheti 2021-es felállását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!