Már idén pont járhat a leggyorsabb körért az F1-ben!

Fotó: Scuderia Ferrari
TEST T2 - BARCELLONA 01/03/2019 - FERRARI SF90 - SEBASTIAN VETTEL Ferrari
A legfrissebb sajtóhírek szerint akár már 2019-ben pontokkal jutalmazhatják a Forma-1-ben a leggyorsabb kört futó versenyzőket.

Mivel a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig már csak alig több mint 1 hét van hátra, az erre vonatkozó javaslatot a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának (WMSC) csütörtöki, azaz mai ülésén elő is terjesztik.

Amennyiben a WMSC elfogadja a javaslatot, a Stratégiai Munkacsoport többségi szavazása, illetve az F1 Bizottságának egyhangú jóváhagyása után már az idei szezonra ratifikálhatják az új szabályt.

Úgy tudni, a sportág tulajdonosa, a Liberty Media kutatásokat is végzett ezzel kapcsolatban, és megállapította, hogy a rajongók szívesen vennék, ha ponttal jutalmaznák a leggyorsabb kört, hiszen ezáltal a versenyzők kellőképp motiváltak lennének arra, hogy még a versenyek végén se vegyenek vissza.

A Liberty Media a pole pozícióért járó pontosztás lehetőségét is megvizsgálta, ezt azonban végül elvetették, mert abban az esetben, ha egy versenyzőnek csak egyetlen pontra lenne szüksége a vb-cím megszerzésére a szezonzáró hétvégén, azt már a szombati időmérőn megszerezhetné, ezáltal érdektelenné válna a másnapi verseny.

Ha az idei évre mégsem vezetik be a leggyorsabb körért járó pontosztást, akkor a 2020-as idényre terjeszthetik elő.

A Forma-1-ben egyébként 1950 és 1959 között osztottak már pontokat a leggyorsabb körökért.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS