Költségplafon-ügy

Már idén pont járhat a leggyorsabb körért az F1-ben!

A legfrissebb sajtóhírek szerint akár már 2019-ben pontokkal jutalmazhatják a Forma-1-ben a leggyorsabb kört futó versenyzőket.

Mivel a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig már csak alig több mint 1 hét van hátra, az erre vonatkozó javaslatot a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának (WMSC) csütörtöki, azaz mai ülésén elő is terjesztik.

Amennyiben a WMSC elfogadja a javaslatot, a Stratégiai Munkacsoport többségi szavazása, illetve az F1 Bizottságának egyhangú jóváhagyása után már az idei szezonra ratifikálhatják az új szabályt.

Hirdetés
 

Úgy tudni, a sportág tulajdonosa, a Liberty Media kutatásokat is végzett ezzel kapcsolatban, és megállapította, hogy a rajongók szívesen vennék, ha ponttal jutalmaznák a leggyorsabb kört, hiszen ezáltal a versenyzők kellőképp motiváltak lennének arra, hogy még a versenyek végén se vegyenek vissza.

A Liberty Media a pole pozícióért járó pontosztás lehetőségét is megvizsgálta, ezt azonban végül elvetették, mert abban az esetben, ha egy versenyzőnek csak egyetlen pontra lenne szüksége a vb-cím megszerzésére a szezonzáró hétvégén, azt már a szombati időmérőn megszerezhetné, ezáltal érdektelenné válna a másnapi verseny.

Ha az idei évre mégsem vezetik be a leggyorsabb körért járó pontosztást, akkor a 2020-as idényre terjeszthetik elő.

A Forma-1-ben egyébként 1950 és 1959 között osztottak már pontokat a leggyorsabb körökért.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Már idén pont járhat a leggyorsabb körért az F1-ben!
Verstappen: Nemigen tudjuk, hol állunk
Hamilton reméli, valamelyest tartani tudják a lépést a két topcsapattal
Sainz: Egy győzelem még mindenképp kellene idén a Ferrarinak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!