Massa szerint a taktika dönt majd Monacóban

Nehéz döntéssel állnak szemben a Forma-1 csapatai taktika szempontjából a hétvégi Monacói Nagydíjon – véli a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa, aki egyúttal bízik abban, csapata erős teljesítménnyel rukkol majd elő az utcai versenyen.


Nehéz döntéssel állnak szemben a Forma-1 csapatai taktika szempontjából a hétvégi Monacói Nagydíjon – véli a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa, aki egyúttal bízik abban, csapata erős teljesítménnyel rukkol majd elő az utcai versenyen.

Magabiztosan várja a hétvégi viadalt a maranellói gárda, noha tisztában vannak azzal, a legutóbbi átszervezésektől még nem lesz azonnal gyors az idei versenygép: a héten lemondott posztjáról Aldo Costa technikai igazgató, helyét pedig a korábban a McLaren-Mercedesnél tevékenykedő Pat Fry vette át.

Felipe Massa úgy véli, szükség van a vérfrissítésre, és nem tart attól, hogy a csapaton belüli változtatások megingatják majd a gárdát.

„Azt gondolom, ez segít megtalálni a helyes irányt, viszont ez a változtatás önmagában nem jelenti azt, hogy egyből lesz egy nagyszerű autónk” – mondta Monacóban.

„A változtatás hatásának egy részét csak a jövőben érezzük majd. Továbbra is ugyanazok az emberek dolgoznak az egyes részlegeken, szóval ez a változtatás nem ingatja meg a csapatot.”

A brazil versenyző hozzátette, érdekes Monacói Nagydíjra számít, hiszen még ha a verseny nem is bővelkedik majd előzésekben, a Pirelli abroncsai ismét szolgáltatnak némi izgalmat.

„Azt hiszem, izgalmas versenyünk lehet Monacóban, hiszen az eddig eltelt versenyeken már láthattuk, milyen hatása van a gumiknak. A taktika nagyon fontos lesz, versenystratégiák szempontjából pedig arra számítunk, hogy több különböző megoldást látunk majd.”

„Viszont miután nehéz előzni, és miután a DRS nem a pálya legkönnyebb szakaszán lesz használható, nem számítok arra, hogy a rendszernek olyan komoly hatása lesz majd, mint más pályákon.”

„Remélem, hogy jobb hétvégét zárhatunk majd. Maga a tény, hogy nem nagyon tudtunk megbirkózni a keményebb gumikkal, fontos tényező lehet, és lehetőséget adhat arra, hogy a versenyen a rajttól a leintésig harcoljunk.”

„Azt gondolom, a lágyabb gumik használata is segíthet az időmérőn, szóval arra számítok, hogy jobb hétvégénk lesz, mint Barcelonában, és mint néhány más helyszínen.”

„A lágy –és szuplerlágy abroncsok érdekesek lesznek majd az időmérőn, mert a szuperlágy egyértelműen gyorsabb, és itt, Monacóban nagyon fontos, hogy a lehető legelőkelőbb helyről rajtoljunk. Ebből kifolyólag nyilván látunk majd olyan versenyzőket, akik az optimális időmérős stratégiát részesítik előnyben, mintsem azt, hogy spóroljanak a gumikkal.”

„Ha viszont ezekkel a keverékekkel kell rajtolnod, akkor nem fognak sokáig kitartani, szóval korán ki kell állni a bokszba, ezt követően pedig forgalomba kerülhetsz. Remélhetőleg jól döntünk majd.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!