Mazepin sajtótájékoztatón mondja el kirúgásának hátterét - F1VILÁG.HU

Mazepin sajtótájékoztatón mondja el kirúgásának hátterét

HIRDETÉS
Sajtótájékoztatón árulja el a Haas csapatától történt menesztésének hátterét Nikita Mazepin. Az orosz versenyző már a hétvégén jelezte, lesz mondanivalója a történtekkel kapcsolatban.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 25: Nikita Mazepin, Haas F1 during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Thursday March 25, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A 23 esztendős versenyző második Forma-1-es szezonjának vágott volna neki idén, szombaton azonban a Haas csapata bejelentette, az orosz-ukrán háború miatt szerződést bontott a pilótával. Ennek legfőbb oka persze, hogy a csapat főszponzora az orosz Uralkali nevű vállalat volt, melynek Mazepin is köszönhette versenyzői ülését. A céggel az amerikai istálló ugyancsak szerződést bontott.

Ezt követően Mazepin jelezte, természetesen nagyon csalódott a történtek miatt, és úgy érzi, nem bántak fair módon vele.

„Kedves rajongók és követőim, nagyon csalódott vagyok, hogy felbontották F1-es szerződésemet. Noha megértem a nehézségeket, az FIA döntését, illetve az általam mutatott hajlandóságot a feltételek elfogadására annak érdekében, hogy folytathassam, teljesen figyelmen kívül hagyták, és semmilyen eljárást nem követtek ebben az egyoldalú lépésben. A következő napokban lesz további mondandóm is.” – fogalmazott az orosz pilóta.

Mazepin szerdán 10 órakor tart nemzetközi sajtótájékoztatót, ahol részletesen beszámol majd a közelmúlt eseményeiről, mint ahogy „jövőbeli terveit” is bejelenti majd.

Azt egyelőre nem tudni, a Haas csapatánál ki veszi át az orosz helyét, az eheti, bahreini teszten azonban Mick Schumacher mellett a tartalékos, Pietro Fittipaldi ül autóba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!