Meglepő, de Leclerc elégedett volt a pénteki edzésnappal - F1VILÁG.HU

Meglepő, de Leclerc elégedett volt a pénteki edzésnappal

HIRDETÉS
Habár szinte a teljes szabadedzést a garázsban ücsörögve töltötte, a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc azt mondja, igazán jól teljesített versenyautója a Szahíri Nagydíj pénteki nyitónapján.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - DECEMBER 04: Charles Leclerc, Ferrari SF1000 during the Sakhir GP at Bahrain International Circuit on Friday December 04, 2020 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Leclerc az első szabadedzésen a 10. legjobb időt autózta, a második gyakorláson azonban mindössze 2 körig jutott a váltó meghibásodása miatt.

Ennek ellenére a Ferrari versenyzője optimistán nyilatkozott, szerinte ugyanis autójuk ütőképes lehet a bahreini pálya külső vonalvezetésén.

„Jobb volt, mint vártuk!” – mondta a monacói versenyző.

„A dolgok remekül mentek egészen a második edzés elején felmerülő technikai problémáig. Szóval remélhetőleg jó napunk lesz szombaton.”

„Élveztem a pályát, néhány kanyar a gokartos időkre emlékeztetett. Remek a vonalvezetés, szórakoztató verseny lehet. Viszont a hosszú egyenesekben az, aki hátul van, nagy előnyben lesz majd.”

A fiatal pilóta viszont azt mondja, az időmérő komoly kihívást jelent majd a mezőnynek.

„Legjobban amiatt aggódom, hogy hogyan találunk majd helyet magunknak az időmérőn. Főleg a Q1-ben és a Q2-ben, ami szerintem elég kusza lehet.”

„Az autó jónak tűnt a második edzés elején, szóval szerintem jó helyzetben vagyunk, de még látnunk kell a köridőket, hogy ez megerősítést nyerjen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!