Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Mercedes: A Honda jócskán a Ferrari előtt járt a fejlesztésekben

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 29: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 29, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-22B74WP952111 // Usage for editorial use only //
A Hondát méltatta a minap egy interjúban a Mercedes Forma-1-es motorfőnöke, Andy Cowell – a neves szakember szerint figyelemreméltó az, ahogy a japán gyártó fejlődött 2019-ben.

A Honda idén lépett szövetségre a Red Bull Racing csapatával, miután a 2018-as évet a Toro Rosso partnereként töltötte a Forma-1-ben.

Az energiaital-gyárosok három versenyt nyertek az elmúlt szezonban, a Honda pedig pazar fejlődést ért el V6-os erőforrásával az év során.

A japánok teljesítménye a Mercedest is megdöbbentette: Andy Cowell szerint a Honda nagyobbat lépett előre, mint a motorerő tekintetében idén kimagaslóan teljesítő Ferrari.

„A Honda fejlődött a legtöbbet idén, messze a Ferrari előtt jártak a fejlesztési rátát tekintve” – fogalmazott Cowell, aki szerint éppen emiatt igazán izgalmas lehet a 2020-as szezon.

„A Red Bull képest vb-győztes autókat építeni, Max Verstappen félelmetes, a Honda pedig rendkívül soka invesztál, és nagyon elkötelezett.”

„Ez pedig megmutatkozik a pályán is, és látható, hogy jó a struktúra, és jók a döntési folyamatok. Szóval izgalmasnak ígérkezik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!