Friss hírek

Mercedes: Az F1-nek is oda kell figyelnie a járvány második hullámára

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint „alkalmazkodónak” kell lennie a Forma-1-nek a koronavírus-járvány második hullámában, az ugyanis egyre komplikáltabbá teszi a száguldó cirkusz csapatainak dolgát.

Mivel egész Európában tombol a koronavírus-járvány második hullámba, egyre valószínűbb, hogy a következő hetekben számos országban utazási és egyéb szigorítások lépnek életbe, ami komoly logisztikai kihívások elé állíthatja az F1-es mezőny.

A száguldó cirkusz jelenleg Imolában vendégeskedik, két hét múlva pedig Törökországban lesz jelenése, mielőtt a Közel-Kelet felé veszi az irányt.

Hirdetés
 

„Beszéltünk a dologról a hétfői értekezleten, mert a dolgok kezdenek komplikáltabbá válni” – mondta Wolff.

„Nagyon jól helytálltunk az utazást tekintve ebben a buborékban. Voltak esetek az F1-ben is, de csak nagyon-nagyon kevés. Azt gondolom, megfelelően reagáltunk. Ebből a szempontból azt gondolom, senkit nem sodrunk veszélybe azzal, hogy ellátogatunk a versenyhelyszínekre, hiszen a saját mikrokörnyezetünkben tettük azt.”

„De nem hagyhatjuk figyelmen kívül a tényt, hogy nőnek a számok, és eljöhet az a pont, hogy bizonyos országok lezárják a határaikat, és ez nyilvánvalóan az F1-et is érinteni fogja.”

„A dolgok jelenlegi állása, illetve a Chase-től [Carey] kapott információk alapján úgy tűnik, minden megy tovább. De azt is elmondta, hogy nem tudjuk, mi fog történni a következő hetekben, és fogalmunk sincs, mi lesz egy hónap múlva. Szóval alkalmazkodónak kell lennünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!