Mercedes: Meg tudjuk nyerni a Magyar Nagydíjat! - F1VILÁG.HU

Mercedes: Meg tudjuk nyerni a Magyar Nagydíjat!

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint az F1-es Magyar Nagydíjon szerzett pole pozíciót követően vasárnap mindent meg kell ismételniük a győzelem érdekében: valószínűleg még reggelizni is ugyanazt fogják, mint szombaton!

Egy gyenge pénteki napot követően, amikor gyakorlatilag haszontalan volt a második szabadedzés, pole pozíciót szerzett a Mercedes csapata és George Russell a Hungaroringen. Az eredmény az istállót is meglepte, ugyanakkor bizakodóak, hogy vasárnap is hasonló eredményre lesznek képesek. 

Toto Wolff Russell elsőségét követően elmondta, egy jó rajt és az első kör kulcsfontosságú lesz a Magyar Nagydíjon – és egy erős futammal joggal bízhatnak a győzelemben is. 

„Egyszerűen csak mindent le kell írnunk, amit ma reggel csináltunk, beleértve azt is, hogy mit ettünk, ittunk – hogy meg tudjuk ismételni” – viccelődött Wolff az időmérőt követően. 

„De egy fecske nem csinál nyarat. Ez egy erős eredmény. Mindig elmaradt a tempónk egy körön, most pedig pole-ban vagyunk, szóval meglátjuk, hogy vasárnap mit tudunk ezzel kezdeni a versenyen. Ha meglesz a tempónk, akkor azt hiszem, megint részesei lehetünk a mókázásnak az élen.” 

„Úgy gondolom, ha a rajtnál meg tudja tartani a pozícióját, és az első kör után ő lesz az első, és erős versenyt teljesít, jó kiállásai lesznek, akkor miért ne? Meg tudjuk nyerni” – mondta Wolff Russell esélyeiről.

A Mercedes csapatfőnöke elmondta, a futamon természetesen a Ferrari lesz a fő ellenfelük, és tisztában vannak vele, hogy nehéz küzdelem lesz velük szemben. Ugyanakkor segítség lesz számukra, hogy a két Red BullMax Verstappen és Sergio Perez – csak a 10. és 11. pozíciókból rajtolhat majd. 

„Nem voltunk versenyben a győzelmekért ebben a szezonban. Tudjuk, hogy mennyire gyors volt a Ferrari mindig. Charles erős volt az élen az utolsó versenyen is” – mondta Wolff. „Max [Verstappen] egy kicsit hátrébb van, ami szintén nem rossz egy vasárnapi eredmény szempontjából.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!