Montezemolo: Alonso nem lesz kedvezményezett

Fernando Alonso nem számíthat arra, hogy elsőszámú versenyző lesz 2014-ben a Ferrari Forma-1-es csapatánál – szögezte le a gárda elnöke, Luca di Montezemolo.


Fernando Alonso nem számíthat arra, hogy elsőszámú versenyző lesz 2014-ben a Ferrari Forma-1-es csapatánál – szögezte le a gárda elnöke, Luca di Montezemolo.

Alonso csapattársa a következő szezonban a korábbi Forma-1-es világbajnok Kimi Räikkönen lesz majd.

Di Montezemolo a minap egy interjúban elárulta, versenyzőik azonos bánásmódban részesülnek majd, így Alonso nem lesz kedvezményezett Räikkönennel szemben. Legalábbis a szezon elején biztosan nem.

„Én nem szeretnék elsőszámú versenyzőt, illetve másodhegedűst. Ez a dolog az időzítésen múlik majd” – mondta Montezemolo a CNN-nek.

„Alonso tudja, hogy magáért, valamint a Ferrariért is versenyez. A Ferrari egy csapat, én pedig azt szeretném, ha versenyzőink csapatjátékosként dolgoznának és viselkednének.”

„Azt gondolom, mindkét versenyző kellőképp tapasztalt. Szerintem Alonso érdeke is az, hogy legyen a csapatnál egy olyan versenyző, aki képes harcba szállni a riválisaival.”

Räikkönen 2007-ben lett világbajnok a Ferrarival, majd 2009-ben búcsút intett a Forma-1-nek, és két évet ralizással töltött. 2012-ben tért vissza a Lotusszal, jövőre pedig már ismét a maranellói gárdánál bizonyíthat.

„Egy olyan versenyzőre van szükségem, aki képes versenyeket nyerni, és pontokat rabolni riválisainktól” – folytatta a Ferrari elnöke.

„Szerintem ő meg tudja ezt csinálni. Az új szabályok közepette, amikor nem támaszkodhatsz az előző autóra, egy nagyon tapasztalt versenyzőre van szükséged.”

„Ne felejtsük el, hogy Kimi volt az, aki utoljára bajnoki címet nyert nekünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!