Friss hírek

Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja

A Red Bull Forma-1-es csapatának motorpartnere, a Honda továbbra sem tudja, hogy Max Verstappen használni tudja-e majd a szezon második felében azt a V6-os erőforrást, mely megsérült a Brit Nagydíj nyitókörében történt balesetben.

A motort még a silverstone-i verseny után küldték el Sakurába, ahol az elvégzett vizsgálatok azt mutatták, nem sérült meg a Lewis Hamiltonnal történt elsőkörös balesetben. Az erőforrást aztán a Magyar Nagydíj pénteki edzésnapján újra tesztelték, és úgy tűnt, minden rendben vele, ám a szombati időmérő után a Honda problémát fedezett fel, így ki kellett azt cserélni a versenyre.

Jelen állás szerint úgy tűnik, nem végzetes problémáról van szó, ám a Honda természetesen újra alapos vizsgálatnak veti majd alá a motort.

„Visszaküldjük Sakurába, hogy ellenőrizzük a repedést, illetve annak elhelyezkedését” – mondta Toyoharu Tanabe, a Honda F1-es főnöke. „Utána majd ki tudjuk találni, mi legyen a folytatásban, és megtudhatjuk, hogy ki tudjuk-e javítani.”

„Mivel nem lehet alkatrészeket cserélni, azt fogjuk megnézni, hogy meg tudjuk-e javítani kívülről. Ennek eredménye határozza majd meg azt, hogy használni tudjuk-e a jövőben, vagy sem. Nem tudom, de úgy érzem, igazán nehéz helyzetbe kerültünk.”

A szakember elárulta, az időmérő után fedezték fel a repedéseket Verstappen motorján, amit addig nem vettek észre.

„Az időmérő után visszakaptuk az autót, levettük a motorburkolatot, és megtaláltuk a repedéseket” – mondta a szakember. „Ugyanígy ellenőriztük az időmérő előtt is, de akkor semmi gond nem volt vele. Az időmérő után viszont repedéseket találtunk, és szivárgott az olaj. Az adatokban, a teljesítményben nem láttuk jelét.”

Tanabe azt mondja, Sergio Perez erőforrását a Magyar Nagydíjon történt baleset után ugyancsak visszaküldik Japánba.

„Van néhány abnormális dolog az adatokban, szóval úgy érzem, nehéz lesz tovább használnunk a jövőben” – mondta a Honda F1-es főnöke.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!