Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja - F1VILÁG.HU

Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatának motorpartnere, a Honda továbbra sem tudja, hogy Max Verstappen használni tudja-e majd a szezon második felében azt a V6-os erőforrást, mely megsérült a Brit Nagydíj nyitókörében történt balesetben.
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 01: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive on the grid before the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 01, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Florion Goga - Pool/Getty Images)

A motort még a silverstone-i verseny után küldték el Sakurába, ahol az elvégzett vizsgálatok azt mutatták, nem sérült meg a Lewis Hamiltonnal történt elsőkörös balesetben. Az erőforrást aztán a Magyar Nagydíj pénteki edzésnapján újra tesztelték, és úgy tűnt, minden rendben vele, ám a szombati időmérő után a Honda problémát fedezett fel, így ki kellett azt cserélni a versenyre.

Jelen állás szerint úgy tűnik, nem végzetes problémáról van szó, ám a Honda természetesen újra alapos vizsgálatnak veti majd alá a motort.

„Visszaküldjük Sakurába, hogy ellenőrizzük a repedést, illetve annak elhelyezkedését” – mondta Toyoharu Tanabe, a Honda F1-es főnöke. „Utána majd ki tudjuk találni, mi legyen a folytatásban, és megtudhatjuk, hogy ki tudjuk-e javítani.”

„Mivel nem lehet alkatrészeket cserélni, azt fogjuk megnézni, hogy meg tudjuk-e javítani kívülről. Ennek eredménye határozza majd meg azt, hogy használni tudjuk-e a jövőben, vagy sem. Nem tudom, de úgy érzem, igazán nehéz helyzetbe kerültünk.”

A szakember elárulta, az időmérő után fedezték fel a repedéseket Verstappen motorján, amit addig nem vettek észre.

„Az időmérő után visszakaptuk az autót, levettük a motorburkolatot, és megtaláltuk a repedéseket” – mondta a szakember. „Ugyanígy ellenőriztük az időmérő előtt is, de akkor semmi gond nem volt vele. Az időmérő után viszont repedéseket találtunk, és szivárgott az olaj. Az adatokban, a teljesítményben nem láttuk jelét.”

Tanabe azt mondja, Sergio Perez erőforrását a Magyar Nagydíjon történt baleset után ugyancsak visszaküldik Japánba.

„Van néhány abnormális dolog az adatokban, szóval úgy érzem, nehéz lesz tovább használnunk a jövőben” – mondta a Honda F1-es főnöke.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!