Olaszország Imolában is F1-es versenyt akar rendezni jövőre - F1VILÁG.HU

Olaszország Imolában is F1-es versenyt akar rendezni jövőre

HIRDETÉS
Az olasz motorsport-szövetség elnöke, Angelo Sticchi Damiani azt szeretné, ha Olaszország 2021-ben két Forma-1-es versenynek adhatna otthont.
07 RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, action during the Formula 1 Emirates Gran Premio Dell'emilia Romagna 2020, Emilia Romagna Grand Prix, from October 31 to November 1, 2020 on the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, in Imola, Italy - Photo Joao Filipe / DPPI

A Forma-1 vezetősége nemrég hozta nyilvánosságra a 2021-es versenynaptárat, melyben az Olasz Nagydíj szeptember 12-i dátummal szerepel.

A Vietnámi Nagydíj viszont kikerült a programból, és egyelőre nem tudni, hogy április 25-én hol rendeznek Forma-1-es futamot.

Olaszország idén, a koronavírus-járvánnyal sújtott idény során háromszor is vendégül láthatta az F1-es mezőnyt, Monza mellett ugyanis Mugellóban és Imolában is rendeztek versenyt.

Angelo Sticchi Damiani, az olasz motorsport-szövetség elnöke pedig bízik abban, hogy jövőre is egynél több futamot tarthatnak.

„Szeretnénk két Forma-1-es versenyt rendezni Olaszországban jövőre” – mondta a szakember, akit nemrég újra elnökévé választott az olasz autókub.

„A monzai verseny mellett – amit már megerősítettek – szeretnénk, ha Imola is bekerülne a versenynaptárba. Reméljük, hogy így lesz, még ha nehéz ügynek is ígérkezik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!