Friss hírek

Őrültségnek tartja a 2018-as motorszabályokat a Mercedes

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport

Teljes őrültségnek nevezte a 2018-as motorszabályokat a Mercedes motorfőnöke, Andy Cowell.

Habár a német gyártó a V6-os hibrid erőforrások bevezetése óta dominál a Forma-1-ben, egyáltalán nem támogatják azt az egyébként már évekkel ezelőtt meghozott döntést, hogy 2018-tól egy versenyző már csak 3 motort használhat fel büntetlenül egy idényen belül.

„Őrület, mert a gyártóknak számos elemet kell majd újra elkészíteniük, és meg kell erősíteniük a gyengébb alkatrészeket, hogy azok tovább tartsanak” – mondta a Mercedes motorrészlegét vezető Andy Cowell a Corriere dello Sport című olasz lapnak.

„Ha a motorerő visszanyerésére kell törekedned, azt kockáztatod, hogy megsérül a motor a próbapadon. És nem egyszerű a helyzet, ha ez a törékenység visszaköszön a versenypályán.”

Habár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyik szándéka az új motorformulával az volt, hogy csökkentse a költségeket, ez végül nem valósult meg, sőt.

„Legalább 80-100 motort kell építenünk, tesztelnünk kell ezeket a próbapadon, és ki kel választanunk azt a 3-4 darabot, amely a legjobb a megbízhatóság, illetve a motorerő karakterisztikája szempontjából.”

„Ez hatalmas költséget jelent a gyártóknak, amit képtelenek visszanyerni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Őrültségnek tartja a 2018-as motorszabályokat a Mercedes
Fotók: Ocon pályára vitte az Alpine új autóját
Vettel: A sprintfutam csak a problémák foltozgatása
Az Aston Martin szeretné a legjobbat kihozni Vettelből
Vettelék már holnap pályára viszik az új Aston Martint