Pourchaire vezet Bottas helyett az austini nyitóedzésen - F1VILÁG.HU

Pourchaire vezet Bottas helyett az austini nyitóedzésen

Théo Pourchaire vezetheti az Alfa Romeo egyik versenyautóját a jövő hétvégi Forma-1-es Amerikai Nagydíj nyitóedzésén.

A 19 esztendős francia pilóta jelenleg a 2. helyet foglalja el a Forma-2-es sorozat összetett pontversenyében, és ez lesz az első alkalom, hogy kipróbálhatja az Alfa Romeo idei, C42-es kódjelű modelljét. Pourchaire tavaly augusztusban, a Hungaroringen már körözhetett a svájci-olasz istálló 2019-es modelljével.

A francia versenyző Amerikában Valtteri Bottas autóját vezetheti majd. Pourchaire 2019 óta tagja a Sauber akadémiájának, a jövő hétvégi lehetőségre pedig azért is kerülhet sor, mert az idei sportszabályzat szerint minden istállónak legalább két alkalommal muszáj olyan pilótát autóba ültetnie, aki legfeljebb két F1-es futamon állt rajthoz eddig. Pourchaire 2023-ban tartalékversenyzői feladatokat is elláthat majd az Alfa Romeónál.

„Nagyon örülök, hogy megejthetem debütálásomat a szabadedzésen. Ez lesz a második alkalom, hogy Forma-1-es autót vezethetek, de bizonyos szempontból olyan lesz, mintha az első lenne, hiszen ezúttal hivatalos nagydíjon vehetek részt” – mondta a fiatal tehetség. „Egy álmom válik valóra, és szeretnék köszönetet mondani az Alfa Romeónak, amiért bizalmat szavaznak nekem, és megadják ezt a lenyűgöző lehetőséget.”

Pourchaire egyébként eredetileg hazai közönsége előtt, a Francia Nagydíjon kapott volna lehetőséget, miután azonban az Orosz Nagydíjat törölték, az F2-es széria a Paul Ricardon vendégeskedett az F1 mellett, így ott akkor nem volt lehetősége beugrani az Alfa Romeo autójába.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!