Friss hírek

Pozitív lett Stroll koronavírus-tesztje az Eifel Nagydíj után

Pozitív lett a koronavírus-tesztje a Forma-1-es Eifel Nagydíj után Lance Strollnak – a kanadai versenyző karanténban volt, a hétvégén, Portugáliában pedig már versenyezhet.

A Racing Point pilótája kihagyta a nürburgringi versenyhétvégét betegség miatt: az Eifel Nagydíj előtt negatív koronavírus-tesztet produkált, az ezt követő teszt azonban már pozitív eredményt mutatott.

A nürburgringi hétvége után Stroll karanténba vonult, hétfőn pedig újra tesztelték, eredménye negatív lett, így versenyezhet a Portugál Nagydíjon.

Hirdetés
 

„Szeretném tudatni mindenkivel, hogy nemrég, az Eifel Nagydíj után pozitív lett a koronavírus-tesztem. 100 százalékosan jól vagyok, és azóta negatív teszteredményem lett” – fogalmazott a kanadai versenyző közösségi oldalain.

„A Nürburgringre negatív teszteredmény után érkeztem meg. Szombat reggel elkezdtem rosszul érezni magam, úgy ébredtem, hogy émelygett a gyomrom. Követtem az FIA protokollját és önkéntes karanténba vonultam a motorhome-omban, és nem léptem be újra a paddockba.”

„Nem álltam készen a versenyzésre, így vasárnap kora reggel hazarepültem. Mivel még mindig rosszul éreztem magam, vasárnap este újabb COVID-tesztet végeztem. Másnap megjött a pozitív eredmény, szóval önkéntes karanténban maradtam a következő 10 napban, a tüneteim pedig enyhék voltak.”

„Most hétfőn újra teszteltek, az eredményeim pedig negatívak lettek. Nagyszerű formában érzem magam, és alig várom, hogy visszatérjek a csapathoz, és versenyezzek Portugáliában.”

Stroll a második F1-es pilóta, aki megfertőződött a koronavírussal: korábban épp csapattársa, Sergio Perez produkált pozitív tesztet, ő két versenyt volt kénytelen kihagyni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!