Friss hírek

Red Bull: Logikus lépés lenne a Porschéval való együttműködés

Teljesen logikus lépés lenne a Red Bull részéről, ha szövetségre lépne a Forma-1-ben megérkezni szándékozó Porschéval – erre utalt legutóbbi nyilatkozatában Christian Horner.

A német gyártó az Audival együtt minden bizonnyal 2026-ban, az új motorformula bevezetésekor csatlakozik a száguldó cirkuszhoz: erről a két márka anyavállalata, a Volkswagen vezérigazgatója beszélt múlt héten. Herbert Diess kifejtette, ennél jobb lehetőség a következő évtizedben nem fog kínálkozni arra, hogy csatlakozzanak a Forma-1-hez.

Miközben az Audi projektje még nem túl előrehaladott, és partnercsapatot keres az F1-es szerepléshez, úgy hírlik, a Porsche szinte bizonyosan a Red Bull Racinggel lép majd szövetségre, mely csapat tavaly kezdte el felépíteni saját motorrészlegét Milton Keynes-i központjában.

Lapunk értesülései szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a megállapodást a júliusi Osztrák Nagydíjon jelentik be, addigra már feltehetőleg kiderül az is, pontosan milyenek is lesznek a 2026-ban bevezetésre kerülő motorszabályok.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nemrég arról beszélt, számukra teljesen logikus lenne, ha megállapodnának a két német gyártó valamelyikével.

„Nyilvánvalóan nagyszerű az az elkötelezettség, amit a VW kijelentett a Porsche és az Audi anyavállalataként, miszerint mindkét gyártó csatlakozni szándékozik a Forma-1-hez” – mondta Horner.

„Mi épp most kezdtünk el egy új utazást erőforrásgyártóként 2026-ra, szóval természetesen logikus lenne a részünkről, ha megvizsgálnánk az összes egyeztetést egy lehetséges együttműködésről.”

Horner állítja, egyelőre nincs miről beszámolnia a Porschéval folytatott egyeztetések kapcsán.

„Még nagyon korán van. Nincs miről beszámolni, ha pedig lesz, akkor természetesen ti [a média] lesztek az elsők, akik megtudjátok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!