Rossz hír a Red Bullnak: Nincs döntés a motorfejlesztések befagyasztásáról - F1VILÁG.HU

Rossz hír a Red Bullnak: Nincs döntés a motorfejlesztések befagyasztásáról

HIRDETÉS
Legalább két hétig várnia kell még a Red Bullnak arra, hogy eldőljön, befagyasztják-e a motorfejlesztéseket a Forma-1-ben az idei szezont követően.
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 25: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 25, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Kirill Kudryavtsev - Pool/Getty Images)

Ahogyan arról nemrég az F1Világ.hu is beszámolt, az energiaital-gyárosok megállapodtak a Forma-1-ből év végén távozó Hondával arról, hogy 2022-től is az ő erőforrásaikat használják.

A Red Bull lényegében felvásárolja a Honda infrastruktúráját, és saját magánnak állítja elő a motorokat. Ahhoz viszont, hogy ez a megoldás működjön, az osztrákoknak arra lenne szükségük, hogy befagyasszák a motorfejlesztéseket a Forma-1-ben.

A riválisok vegyes állásponton vannak az üggyel kapcsolatban, bár úgy tudjuk, a Mercedes és a Ferrari bizonyos feltételek mellett támogatná azt. Egyik ilyen feltétel lehet, hogy az eredetileg 2026-ra tervezett új motorformula bevezetését egy évvel előrébb hozzák.

A motorfejlesztések 2022-től történő befagyasztásáról az eredeti tervek szerint hétfőn voksoltak volna, a RaceFans című lap viszont úgy tudja, erre végül nem került sor.

„A pénteken fennálló szavazással kapcsolatos szándék hétfőn már nem volt meg” – mondta a lapnak az egyik istálló magát megnevezni nem kívánó képviselője.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn megerősítette, „tovább egyeztetnek” az ügyről. Úgy tudni, az elektronikus voksolást a Forma-1 Bizottságának következő, február 11-i ülésén ejthetik meg.

A Forma-1 csapatfőnökei egyébként jövő héten összeülnek újra, ezen a meetingen azonban várhatóan nem a jövőbeli motorszabályokról egyeztetnek majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!