Rossz hír a Red Bullnak: Nincs döntés a motorfejlesztések befagyasztásáról - F1VILÁG.HU

Rossz hír a Red Bullnak: Nincs döntés a motorfejlesztések befagyasztásáról

Legalább két hétig várnia kell még a Red Bullnak arra, hogy eldőljön, befagyasztják-e a motorfejlesztéseket a Forma-1-ben az idei szezont követően.

Ahogyan arról nemrég az F1Világ.hu is beszámolt, az energiaital-gyárosok megállapodtak a Forma-1-ből év végén távozó Hondával arról, hogy 2022-től is az ő erőforrásaikat használják.

A Red Bull lényegében felvásárolja a Honda infrastruktúráját, és saját magánnak állítja elő a motorokat. Ahhoz viszont, hogy ez a megoldás működjön, az osztrákoknak arra lenne szükségük, hogy befagyasszák a motorfejlesztéseket a Forma-1-ben.

A riválisok vegyes állásponton vannak az üggyel kapcsolatban, bár úgy tudjuk, a Mercedes és a Ferrari bizonyos feltételek mellett támogatná azt. Egyik ilyen feltétel lehet, hogy az eredetileg 2026-ra tervezett új motorformula bevezetését egy évvel előrébb hozzák.

A motorfejlesztések 2022-től történő befagyasztásáról az eredeti tervek szerint hétfőn voksoltak volna, a RaceFans című lap viszont úgy tudja, erre végül nem került sor.

„A pénteken fennálló szavazással kapcsolatos szándék hétfőn már nem volt meg” – mondta a lapnak az egyik istálló magát megnevezni nem kívánó képviselője.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn megerősítette, „tovább egyeztetnek” az ügyről. Úgy tudni, az elektronikus voksolást a Forma-1 Bizottságának következő, február 11-i ülésén ejthetik meg.

A Forma-1 csapatfőnökei egyébként jövő héten összeülnek újra, ezen a meetingen azonban várhatóan nem a jövőbeli motorszabályokról egyeztetnek majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rossz hír a Red Bullnak: Nincs döntés a motorfejlesztések befagyasztásáról
Bahreini Nagydíj: A versenynap eseményei élőben
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!