Russell: Ha ekkora gonddal is harmadik legjobb a Mercedes, az jó hír - F1VILÁG.HU

Russell: Ha ekkora gonddal is harmadik legjobb a Mercedes, az jó hír

Rémesen alakult a Mercedes időmérője Dzsiddában, ahol a csapat jobbik eredményét George Russell érte el a hatodik hellyel. A brit tudja, miből fakadt Lewis Hamilton Q1-es kiesése, azt viszont nem, hogy mennyi időt vesz igénybe, amíg magára talál a címvédő istálló.

Az időmérő talán legnagyobb meglepetését jelentette, hogy Hamilton számára az első szakaszban véget ért a munka, hiszen csak a 16. helyre kvalifikált. Russell szerint könnyen ő is kerülhetett volna ebbe a kellemetlen helyzetbe, hiszen a Mercedes W13 működése egyelőre nehezen kiszámítható.

„Nagyon szűk az az ablak, amelyben jól működik az autónk, és nekem valahogy – én sem tudom, hogyan – sikerült ezen az ablakon belül maradni, a garázs Lewis felőli oldalának viszont nem” – mutatott rá Russell. „Persze szemlélhetem ebben a pozitívumokat, de hosszú távon ez nem segít rajtunk, ugyanis nem azért vagyunk itt, hogy az 5-6. helyért csatázzunk. Ennél többet akarunk, ám ma kilenc tizeddel elmaradtunk Checo mögött, szóval van még dolgunk.”

 

„Az egész azon múlik, hogy mennyire tudunk megbízni az autóban egy adott pillanatban. Amikor elkezdtük a hétvégén, nekem nagyon nem volt meg ez a bizalmam, Lewis előrébb járt és utat mutatott a beállításokkal, végül viszont a Q1-ben ő veszítette el a bizalmát az autóban.”

Az eredmények alapján a Mercedesnek egy hét alatt nem sikerült közeledni az élmezőnyhöz, az ifjú brit elmondása szerint pedig hasonló helyzet uralkodik most a csapat gyárában, mint amiről a hétvége során a McLaren is beszámolt: „Tudjuk, hogy mik a problémáink, és mindenki éjt nappallá téve ezen dolgozik – olyannyira, hogy emiatt nem is jut idő az autó más területein fejleszteni. Az egész csapat minden erőfeszítését abba fekteti, hogy kiküszöböljük ezt a delfinezést.”

„Az egész elég frusztráló számunkra, hiszen a probléma annyira egyértelmű, csak a megoldást nem tudtuk még rá megtalálni. Péntekenként két óránk van a szabadedzésekre, így négy versenyhétvégére van szükségünk ahhoz, hogy annyit gyakorolhassunk, mint egyetlen nyolcórás tesztnapon. Emiatt is időbe fog ez telni, de nincsenek kétségeim, hogy el fogjuk érni a célt. Hálásnak kell lennünk viszont amiatt, hogy egy ekkora problémával együtt még mindig mi vagyunk a harmadik legjobb csapat. Ez pedig optimizmusra ad okot. Ha ennyi nehézséggel is harmadikak vagyunk, akkor miután megtaláljuk a megoldást, nagyon jó helyzetben kell lennünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Ha ekkora gonddal is harmadik legjobb a Mercedes, az jó hír
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!