Sainz Ferrariján csak a használt gumik működtek - F1VILÁG.HU

Sainz Ferrariján csak a használt gumik működtek

HIRDETÉS
Ahogy egy héttel ezelőtt Bahreinben, úgy a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérőjén is közel került Carlos Sainz első F1-es pole-pozíciójának megszerzéséhez, amiről ezúttal is a végjátékban maradt le.
FERRARI F1 GP SAUDI VENERDI 24/03/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A spanyol egy szokatlan jelenséggel magyarázta, hogy az utolsó Q3-as körében már nem tudott javítani az előző menetben még etalonnak számító köridején, és így csak harmadik lett, miután Sergio Perez és Charles Leclerc is beférkőzött el.

„Az a köröm, amely végül a harmadik helyet érte, nagyon jól sikerült, mert használt gumikon értem el, és valamilyen okból ezen a hétvégén a használtakon jobban érzem magam. Az újakat ezzel szemben nagyon nehéz kezelni, így amikor a Q3 végén azokat kaptam meg, szinte nem is éreztem hátsó tapadást, és végig szenvedtem a körömben. A használtakon futott köröm nem volt rossz, de Checo és Charles el tudtak csípni a végén” – ecsetelte érzéseit a spanyol.

A szezonnyitó futamon hasonló volt a két élcsapat tempója, és előzéseket is láthattunk az első helyért Leclerc és Max Verstappen között. Sainz hasonló fordulatokra számít a dzsiddai futamtól is.

„Izgalmasnak ígérkezik. A Ferrari és a Red Bull négy autója keveredik az első két sorban, így biztos vagyok benne, hogy a versenyen is eljátszadozunk egymással taktikázással és előzésekkel” – vetítette előre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!