Friss hírek

Sainz: Nem olyan jóízű ez a dobogó, mint kellene

Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője úgy érezte a Monacói Nagydíj előtt, hogy meg kell mentenie a csapat hétvégéjét, miután csapattársa nem tudott elrajtolni a pole pozícióból.

Ugyan a Ferrari alaposan megvizsgálta az autót a szombati balesetet követően, a rajtrácsra vezető körön Leclerc problémát jelzett, és végül nem tudott elindulni hazai versenyén

Sainz így a 3.-ként kezdte meg a versenyt, és végül a 2. pozícióban zárt, miután Valtteri Bottas egy bokszutcai probléma miatt kiesett

„Ez egy jó eredmény. Ha azt mondjátok, mielőtt idejövünk, hogy második leszek, akkor elfogadom” – nyilatkozta a spanyol a futam után. 

„De a hétvége körülményei, hogy Charles pole-ban volt, én lecsúsztam a lehetőségről tegnap, pedig jó körön voltam – ezekkel együtt nem olyan jóízű ez a második hely, mint kellene.”

„De biztos vagyok benne, ha visszagondolok majd a hétvégére, akkor boldog és büszke leszek. Azt hiszem, a Ferrari csapatként büszke lehet az autóra és az előrelépésekre, amelyeket idén tettek.”

A kérdésre, befolyásolta-e őt az, hogy csapattársa nem tudott rajthoz állni a pole megszerzését követően, Sainz így válaszolt: 

„Igen. Úgy értem, ha látod a másik autót, hogy nem rajtolhat a pole-ból, akkor hirtelen minden felelősség rajtad van, hogy megmentsd a hétvégét.”

„Ha az egyik autó kiesik a pole-ból, akkor legalább egy dobogót szeretnél adni a csapatnak. Minden arról szólt, hogy a rajt jól menjen, aztán a bokszkiállások körül elég nagy forgalom volt, és gyorsan utolértük a lekörözendő autókat.”

„Nyilván Valtterinek volt az a kiállása, de enélkül is jól éreztem magam az autóban ma. Úgy érteztem, a csapat legalább egy dobogót megérdemel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!