Friss hírek

Leclerc: Nem a váltóval volt gond

Úgy tűnik, nem váltóhiba okozta Charles Leclerc kiesését a Forma-1-es Monacói Nagydíjon – erről maga a Ferrari versenyzője beszélt, miután elrajtolni sem tudott hazai futamán.

Leclerc a pole pozícióból vághatott volna neki a szezon ötödik versenyének, miután a szombati időmérő edzésen a leggyorsabb volt.

A kvalifikáció utolsó másodperceiben azonban a monacói csúnyán a korlátnak csapta autóját, a Ferrarinál pedig attól tartottak, a balesetben megsérült a váltó is.

A szerelők végül alaposan átvizsgálták az autót, a csapat pedig a futam előtt örömmel jelentette, Leclerc a pole-ból vághat neki a futamnak, nem kell ugyanis kicserélni a váltóművet az SF21-esben.

Leclerc azonban a rajtrácsra vezető körén váltóhibára panaszkodott, majd a bokszba hajtott – nem sokkal később pedig kiderült, nem tud rajthoz állni a Monacói Nagydíjon.

Leclerc nem sokkal a történtek után a Canal+ televíziós csatornának beszélt először, már ekkor megemlítette, úgy tűnik, nem is a váltóval volt probléma.

„Egy kicsit már jobban érzem magam, volt egy kis időm lenyugodni” – mondta Leclerc a Canal+ televíziós csatornának.

„Az autóban dúltak az érzelmek, nehéz lenyelni, hogy ismét nem érek célba – sőt, valójában el sem tudok rajtolni… A szerelők mindent tőlük telhetőt megtettek, hittek a győzelemben.”

„A probléma az autó bal hátulján volt, nem ott, ahol az ütés érte. Nem váltóhiba volt. Szeretnék így is köszönetet mondani a szerelőknek, mindent beleadtak, hogy összejöjjön.”

„Miután átvizsgáltuk az autót, azt gondoltuk, nincs kockázat.”

Leclerc aztán később egy újabb interjúban megerősítette, vélhetően nem váltóhiba miatt nem tudott elrajtolni.

„Amikor éreztem, hogy probléma van, úgy éreztem, hogy a váltóval van gond. De valójában úgy tűnik, nem a váltóból jött. Úgy tűnik, valahonnan máshonnan, még meg kell vizsgálnunk” – mondta a monacói versenyző, azt azonban hozzátette, biztos benne, hogy a szombati baleset következménye volt a meghibásodás.

„Nyilván meg vagyok győződve arról, hogy a tegnapi balesettel áll összefüggésben, de még meg kell tudnunk, honnan is ered. Látszólag nem a váltóval volt gond, inkább az autó bal hátuljánál volt a probléma. Hogy összefüggésben van-e a balesettel, vagy sem, azt majd meglátjuk a vizsgálatok után, de még korai erről beszélni.”

A monacói versenyző azt mondja, nehéz megemésztenie, hogy ismét nem tudott jól szerepelni hazai környezetben.

„Soha nem értem célba itt. Idén még elrajtolni sem tudtam a pole-ból, ezt nehéz elfogadni. De nagyon sajnálom a csapatot is. A szerelők lenyűgöző munkát végeztek, és reggel örültek annak, hogy látszólag minden rendben. És aztán ez történik…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!