Friss hírek

Sainz: Sokan kérdezik, hogy bánom-e a Ferrari-szerződést

Carlos Sainzot, a McLaren F1-es versenyzőjét megkérdezték arról, mit szól hozzá, hogy jelenlegi csapata sokkal gyorsabb, mint leendő istállója, a Ferrari.

A Ferrari számára katasztrofálisan kezdődött a 2020-as szezon: az Osztrák Nagydíjon Charles Leclerc ugyan dobogóra tudott állni, azonban az autó teljesítménye jócskán elmaradt a várttól. A Stájer Nagydíj pedig nem sokáig tartott az olaszok számára: a rajtot követően Leclerc nekiütközött Vettelnek, és végül mindkét Ferrari versenye véget ért. 

A McLaren viszont remek teljesítményt nyújt az idén: Lando Norris dobogóra állhatott a szezonnyitón, a múlt heti Stájer Nagydíjon pedig 5. lett, míg Sainz az időmérőn remekelt. 

Sainz a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, egyelőre túl korai arról beszélnie, hogy megbánta-e döntését – jelenleg ugyanis a McLarenre koncentrál, és nem foglalkozik a Ferrari teljesítményével. 

„Sokan felteszik nekem ezt a kérdést, hogy nagyon aggódom-e vagy megbántam-e a döntésem, vagy bármi. Úgy érzem, ez nem egy olyan kérdés, amit nem most kell megválaszolni. Szerintem túl korán van még ehhez” – mondta Sainz. 

„Mindannyiunknak türelemre van szüksége. Világosan láttuk, hogy mennyit változhat egy autó egyik évről a másikra – hogy mennyit változhat a Racing Point a múlt évről az idei évre, és mennyire megváltozhat a Ferrari tavalyról idénre.”

„A jó dolog a Forma-1-ben, hogy ez sosem áll meg, és nem aggódom amiatt, hogy most ez történik, mert egy éven belül, 365 napon belül bármi megváltozhat. Ezért koncentrálok a jelenemre a McLarennél” – folytatta a spanyol.

„Százszor elmondtam már az interjúkban, hogy az idei évben a célom, hogy a legjobbat nyújtsam a McLarennek, és nem koncentrálok arra, hogy mi van a Ferrarinál. Aztán amint vége ennek a szezonnak, lesz időm arra, hogy a Ferrarihoz menjek, hogy arra koncentráljak, és meglássam, hogy tudjuk a következő szezont az ideinél jobbá tenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!