Stroll kifakadt a tragédia után: A tűzzel játszik az F1, ha nem változtatnak a belga pályán - F1VILÁG.HU

Stroll kifakadt a tragédia után: A tűzzel játszik az F1, ha nem változtatnak a belga pályán

HIRDETÉS
Lance Stroll szerint a tűzzel játszik a Forma-1, ha nem változtatnak a Belga Nagydíjnak otthont adó spái versenypálya azon szakaszán, ahol szombaton újabb tragikus baleset történt.
Helmets, Portrait, Circuit Gilles Villeneuve, GP2309a, F1, GP
Lance Stroll, Aston Martin F1 Team

Négy évvel Anthoine Hubert sajnálatos tragédiája után szombaton a holland regionális formaautós bajnokság egyik versenyzője, Dilano van ’t Hoff veszítette életét, miután a vizes pályán autójával megpördült a Raidillon után, majd egy ellenfele oldalról eltalálta versenyautóját.

Pedig Hubert balesete után már átalakították a belga pálya ezen szakaszát, Lance Stroll szerint viszont olyan megoldást kell találni nagyon gyorsan, mellyel nem kell minden áldott alkalommal kockára tenniük az életüket.

„A mai verseny sztorija nem ez a verseny volt” – mondta az Aston Martin pilótája a spielbergi sprintet követően, Ausztriában. „Elveszítettünk ma egy fiatal versenyzőt Spában, gondolatban pedig vele és a családjával vagyok.”

„Nem fair, ami történt, és meg kell vizsgálni ezt a kanyart, változtatni kell rajta, mert öt év alatt már két fiatal tehetséget veszítettünk el. Változtatni kell rajta, csupán azon a kanyaron. Néhány hét múlva mi is ott leszünk. Borzasztó, ami történt, a motorsport családjának egy tagját veszítettük el. Komolyan át kell gondolnunk, hogy mit csináljunk azzal a kanyarral, mert soha nem élvezetes oda menni.”

„Valahányszor ott versenyzünk, az életünket tesszük kockára. Ma pedig láttuk, hogy valami rossz történt, és ez nem helyes.”

Arra a kérdésre, hogy a versenyzők érdekvédelmi szervezetének [GPDA] értekezletein felmerült-e a téma, Stroll így felelt: „Beszéltünk róla, de aztán elfújja a szél az egészet. De változtatni kell. Csinálniuk kell valamit. A tűzzel játszunk pár hét múlva. Megint. És nemcsak mi, hanem az F2-es, F3-as gyerekek – mindenki, aki keresztülmegy azon a kanyaron minden héten.”

„Még ha valaki száraz pályán is veszíti el az autóját… Vakon megyünk bele, és ha nekimegyünk a falnak, majd visszacsúszunk a pálya közepére… Több mint 300 km/órával jönnek ott az autók, szóval bajban vagy…” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!