Stroll „le sem tud szállni a WC-ről” - F1VILÁG.HU

Stroll „le sem tud szállni a WC-ről”

HIRDETÉS
A Racing Point Forma-1-es csapatát irányító Otmar Szafnauer elárulta, versenyzőjük, Lance Stroll azért kénytelen kihagyni a hétvégi Eifel Nagydíjat, mert lényegében „le sem tud szállni a WC-ről”.
Lance Stroll, Racing Point

A kanadai versenyző már szombat délelőtt rosszul érezte magát, ezért a szabadedzésen nem is tudott autóba ülni. A csapat ezt követően jelentette be, a folytatásban Nico Hülkenberg helyettesíti majd, és ennek megfelelően az időmérőn már a német ült a Racing Point autójában.

Stroll állapotáról viszont akkor még semmiféle tájékoztatást nem adott a csapat, később azonban Otmar Szafnauer, az istálló első embere elárulta, nem a koronavírussal van összefüggésben versenyzőjük rosszulléte.

„Oroszország óta nem érzi jól magát” – mondta a szakember. „Szerintem egy kicsit megfázott.”

„Először azt gondoltuk, ’nos, jobb, ha leteszteljük a vírusra’. Többször is megtettük ezt, beleértve a mostani versenyhétvége előtti tesztet is. És három-négy negatív eredménye lett. Nincsenek meg a klasszikus koronavírus-tünetek sem, egyszerűen csak nem érzi jól magát.”

„Péntek este pedig émelygett a gyomra. Szóval folyamatosan a WC-n ült. És mondta, hogy ’rengeteg folyadékot veszítettem, nem tudok elég hosszú időre leszállni a WC-ről ahhoz, hogy versenyautóba üljek’.”

„Nem tudom, hogy valami rosszat evett-e, vagy valami hasi problémáról van-e szó. Azt mondta, ’nem érzem jól magam. És hamarosan jön egy dupla forduló, inkább pihennék, hogy felkészüljek arra’.”

„Bíztunk benne, hogy jobban lesz. Influenzaszerű tünetei vannak. Egyszerűen nem érzi jól magát, nem tud gyakorolni, és a többi. Van egy orvos, aki figyel rá, ha pedig eléggé fitt lesz ahhoz, hogy hazamenjen, akkor hazamegy.”

Szafnauer elárulta, nem sokkal a szabadedzés előtt hozták meg a döntést, hogy Stroll nem vezethet.

„30 perccel a 3. szabadedzés előtt még gondolkodott, azt mondta, ’meg akarom csinálni’. De aztán belátta, ’ha nem leszek jobban, akkor is kvalifikálnom kell magam és versenyeznem kell’. És egy ilyen versenyt nem akart a jelenlegi állapotában.”

Hirdetés

„Bízott benne, hogy le tud szállni a WC-ről. De 30 perccel a 3. szabadedzés előtt történt mindez. Ha tegnap lett volna szó róla, akkor felhívtuk volna Hülkenberget egy nappal korábban, és beülhetett volna az autóba a szabadedzésen is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!