Szemerkélő esőben is gondot okoz az F1-es fejvédő - F1VILÁG.HU

Szemerkélő esőben is gondot okoz az F1-es fejvédő

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

Carlos Sainz szerint nem várt problémákat okozhat a ’Halo’ 2018-as bevezetése, a pilótáknak ugyanis találgatniuk kell a versenypálya állapotára vonatkozóan, a fejvédő miatt ugyanis nem lehet észlelni a szemerkélő esőt.

A Renault versenyzője elárulta, a hétfői, barcelonai tesztnapon egyszerűen nem vette észre, hogy elkezdett esni az eső, a ’Halo’ miatt ugyanis nem kerültek esőcseppek a sisakjára.

„Amikor elkezdett kicsit esni az eső, nem lehetett látni a sisakrostélyon!” – mondta Sainz.

„A ’Halo’ nem engedte, hogy az esőcseppek rákerüljenek. Szóval nem igazán lehetett látni, hogy esik-e, vagy sem. Csak a kezeiddel, illetve a fenekeddel érezted azt, hogy milyen is a tapadás.”

Sainz szerint szemerkélő esőben nagyon nehéz felmérni a pálya állapotát, így jobbára találgatniuk kell, vagy a bokszutca falán ülő mérnökökre kell hagyatkozniuk.

„Versenyzőként az efféle eső eléggé zavar minket, mert nem tudjuk, hogy nyomhatjuk-e padlóig, vagy sem. A bokszutca falán ülő kollégákkal együtt találgatnunk kell, rájuk kell hagyatkoznunk, mert a sisakrostélyunk teljesen száraz volt. Márpedig esett az eső.”

A spanyol egyébként azt mondja, nincsenek különösebb gondjai a ’Halóval’.

„Két kör után az ember már észre sem veszi, szinte átlát rajta.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!