Tovább egyeztetnek ma az F1-es versenynaptárról - F1VILÁG.HU

Tovább egyeztetnek ma az F1-es versenynaptárról

Csütörtökön, azaz ma tovább folytatják az egyeztetéseket a 2020-as Forma-1-es versenynaptár újragondolásáról a száguldó cirkusz vezetői, csapatai, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A sportág arra számít, a koronavírus-járvány miatt az idény leghamarabb május végén rajtolhat el, így az ausztrál, a bahreini, a vietnámi és a kínai versenyek törlése után a holland, a spanyol és a monacói versenyek is veszélybe kerülhetnek.

A barcelonai versenypálya részéről nemrég megerősítették, már egyeztetnek a Forma-1 vezetőségével arról, hogy új időpontot találjanak a futamnak, és ugyanez igaz a zandvoorti versenyre is.

A Monacói Nagydíj szervezői viszont nemrég közleményt adtak ki, ebben azt írták: „A Forma-1-es verseny jelen állás szerint a tervezett időpontban kerül megrendezésre.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán bejelentette, az augusztusra tervezett nyári szünetet március-áprilisra hozzák előre, több csapat pedig már jelezte is, mikor zárja be gyárait a kötelező, 21 napos időtartamra.

Úgy tudni, a Forma-1 csapata, vezetői, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség csütörtökön tovább folytatja majd az egyeztetéseket a 2020-as versenynaptár átalakításáról.

Mindeközben az Auto Motor und Sport arról számolt be, jó esély van rá, hogy 182 nap alatt 18 verseny rendeznek majd, a szezon pedig a júniusra tervezett Azeri Nagydíjjal kezdődhet.

A Forma-1 vezérigazgatója, Chase Carey a minap nyílt levelet intézett a rajongókhoz, akiktől további türelmet kért.

„Tudjuk, hogy mindenki tudni szeretné, mi következik most a Forma-1 számára 2020-ban. Pontos választ ma még nem tudunk adni, hiszen folyamatosan változik a helyzet. Viszont azt tervezzük, hogy elkezdjük a 2020-as bajnokságot, amint biztonságos lesz. Napi szinten figyeljük az eseményeket szakértőkkel és hivatalos személyekkel közösen, miközben próbáljuk kiértékelni, hogy merre tovább a következő hónapokban” – mondta a szakember.

Forma-1 Híradó az F1Világon:

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!