Tovább egyeztetnek ma az F1-es versenynaptárról - F1VILÁG.HU

Tovább egyeztetnek ma az F1-es versenynaptárról

HIRDETÉS
Csütörtökön, azaz ma tovább folytatják az egyeztetéseket a 2020-as Forma-1-es versenynaptár újragondolásáról a száguldó cirkusz vezetői, csapatai, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 11: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing speak during the Aston Martin Red Bull Racing Cooler Runnings event at Station Pier, Port Melbourne ahead of the F1 Grand Prix of Australia on March 11, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-23C65P9S12111 // Usage for editorial use only //

A sportág arra számít, a koronavírus-járvány miatt az idény leghamarabb május végén rajtolhat el, így az ausztrál, a bahreini, a vietnámi és a kínai versenyek törlése után a holland, a spanyol és a monacói versenyek is veszélybe kerülhetnek.

A barcelonai versenypálya részéről nemrég megerősítették, már egyeztetnek a Forma-1 vezetőségével arról, hogy új időpontot találjanak a futamnak, és ugyanez igaz a zandvoorti versenyre is.

A Monacói Nagydíj szervezői viszont nemrég közleményt adtak ki, ebben azt írták: „A Forma-1-es verseny jelen állás szerint a tervezett időpontban kerül megrendezésre.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán bejelentette, az augusztusra tervezett nyári szünetet március-áprilisra hozzák előre, több csapat pedig már jelezte is, mikor zárja be gyárait a kötelező, 21 napos időtartamra.

Úgy tudni, a Forma-1 csapata, vezetői, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség csütörtökön tovább folytatja majd az egyeztetéseket a 2020-as versenynaptár átalakításáról.

Mindeközben az Auto Motor und Sport arról számolt be, jó esély van rá, hogy 182 nap alatt 18 verseny rendeznek majd, a szezon pedig a júniusra tervezett Azeri Nagydíjjal kezdődhet.

A Forma-1 vezérigazgatója, Chase Carey a minap nyílt levelet intézett a rajongókhoz, akiktől további türelmet kért.

„Tudjuk, hogy mindenki tudni szeretné, mi következik most a Forma-1 számára 2020-ban. Pontos választ ma még nem tudunk adni, hiszen folyamatosan változik a helyzet. Viszont azt tervezzük, hogy elkezdjük a 2020-as bajnokságot, amint biztonságos lesz. Napi szinten figyeljük az eseményeket szakértőkkel és hivatalos személyekkel közösen, miközben próbáljuk kiértékelni, hogy merre tovább a következő hónapokban” – mondta a szakember.

Forma-1 Híradó az F1Világon:

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!