Friss hírek

Tsunoda vezetheti az AlphaTauri autóját az abu dhabi teszten

IMOLA, ITALY - NOVEMBER 04: Yuki Tsunoda of Japan completes his first F1 test at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on November 04, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Josh Kruse/Scuderia AlphaTauri) // Josh Kruse / Scuderia AlphaTauri / Red Bull Content Pool // SI202011040567 // Usage for editorial use only //
A Forma-2-es sorozatban a 3. helyen záró Yuki Tsunoda vezetheti majd az AlphaTauri Forma-1-es autóját a jövő héti abu dhabi teszten – jelentette be a faenzai istálló kedden.

A japán tehetség korábban, Imolában már körözhetett az olasz kiscsapat 2018-as autójával, és a hírek szerint kiváló esélyekkel pályázik arra, hogy jövőre az AlphaTauri színeiben bemutatkozzon a Forma-1-ben.

Erre utaló jel az is, hogy Tsunoda jövő kedden az idei modellel tesztelhet majd Abu Dhabiban, a fiatal versenyzők tesztjén.

„Nagyon várom már a tesztet. Élveztem a 2018-as autóval való körözést is Imolában, és alig várom már, hogy kipróbáljam az idei modellt” – mondta a fiatal pilóta.

„Nagyra értékelem, ahogy az AlphaTauri segített a felkészülésben, és szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak és Dr. [Helmut] Markónak is a lehetőségért.”

„A teszten arra fókuszálok, hogy kövessem a csapat utasításait, és visszajelzéseket adjak a mérnököknek.”

Franz Tost, az istálló csapatfőnöke azt mondta, biztos benne, hogy Tsunoda ezúttal is bizonyítja majd tehetségét.

„Yuki már az imolai teszten is megmutatta, hogy gyorsan tanul, és hamar összebarátkozik az autóval, és minden körben folyamatosan fejlődött. Szóval úgy döntöttünk, hogy lehetőséget adunk neki az abu dhabi fiatalok tesztjén is” – mondta a szakember.

„Meggyőződésem, hogy sikerül előrelépnie azzal, hogy egy teljes napot az autóban tölthet, és ezúttal az AT01-es modellt vezeti majd, a visszajelzései tehát még értékesebbek lesznek a mérnököknek.”

„Nagyszerű látni, hogy a Red Bull versenyzői programja ilyen jól fel tudja készíteni a faital versenyzőket, és nincs kétségem afelől, hogy újra bizonyítani fogja majd tehetségét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!