Friss hírek

Tsunodától idén sokkal többet vár az AlphaTauri

Magasra tették a lécet Yuki Tsunoda előtt, akitől a Forma-1-es csapata immár rendszeres top 10-es rajthelyeket és pontszerzéseket vár el.

Az AlphaTauri japán pilótája karrierje harmadik Forma-1-es szezonjára készül 2023-ban. Az első évében nyújtott teljesítményével még jelentősen elmaradt csapattársa, Pierre Gasly szintjétől, amihez tavaly sikerült jóval közelebb kerülnie. Néhány jelentősebb hibát viszont így is elkövetett, a Kanadai Nagydíjon például hideg gumikon túlvállalta magát és a falnak ütközött, a Brit Nagydíjon pedig a pontokért harcolva a saját csapattársának ment neki. Franz Tost csapatfőnök szerint az AlphaTauri idei csomagjától jelentős teljesítményjavulás várható, ezért a csapat a pilótától is kevesebb hibát és több pontot vár el.

„Yuki tavaly az autójával küzdött. Idén versenyképesebb autóra számítok, ezért Yukinak rendre a Q3-at és a pontszerző helyeket kell célba vennie. Ő egy nagyon tehetséges pilóta, aki a mögötte álló két szezonnak köszönhetően immár jelentős tapasztalattal is bír a Forma-1-ben. Ebből fakadóan idén sokkal több pontot kell szereznie.”

Hirdetés
 

Tsunoda helyzetét az AlphaTauri tavalyi teljesítményromlása nem könnyítette meg. A faenzai istálló a 2021-ben megszerzett konstruktőri hatodik helyezéséről tavaly visszacsúszott a kilencedikre, ami minden érintett számára frusztráló helyzetet teremtett. Tost most nagy előrelépést vár a csapatától, miközben egy szorosabb mezőny kialakulására készül.

„Arra számítok, hogy sokkal szorosabb lesz a mezőny. Persze a három legnagyobb csapat az infrastruktúráiknak és a szakembereiknek köszönhetően továbbra is előnyt élveznek, de meggyőződésem, hogy a 2023-as autók sokkal közelebb lesznek egymáshoz. Emellett [Max] Verstappen tavaly egészen korán megszerezte a világbajnoki címet, de úgy gondolom, idén egyetlen pilótának sem lesz ekkora előnye. Szerintem a szezon végéig tart majd a világbajnoki küzdelem. A rajongók és mi is ezt szeretnénk látni” – fogalmazott Tost.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Tsunodától idén sokkal többet vár az AlphaTauri
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!