Új üzemanyaggal erősödne hétvégén a Renault

Fotó: Renault
Carlos Sainz Jr (ESP) Renault Sport F1 Team RS18. Azerbaijan Grand Prix, Saturday 28th April 2018. Baku City Circuit, Azerbaijan.

A Renault Forma-1-es csapatánál azt remélik, a hétvégi Spanyol Nagydíjon javítani tudnak motoruk teljesítményén, köszönhetően továbbfejlesztett üzemanyagjuknak.

A franciák gyári csapata, valamint a McLaren hétvégén, Barcelonában már használhatja is az üzemanyagbeszállító BP új termékét, a Red Bull azonban nem – az osztrák istálló ugyanis úgy döntött, ő saját beszállítója, az ExxonMobil üzemanyagjait használja.

A Renault komolyabb motorfejlesztései csak a júniusi Kanadai Nagydíjon érkeznek, a gyártó azonban azt reméli, már Spanyolországban javítani tudnak teljesítményükön.

„Az európai idény kezdetén megerősítést kell, hogy nyerjen a jelenlegi teljesítményünk” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke azok után, hogy Carlos Sainz az 5. helyen ért célba az Azeri Nagydíjon.

„Egy új üzemanyagnak köszönhetően a motort tekintve előreléphetünk Spanyolországban, és lesz néhány aerodinamikai módosítás a pályához igazítva. Reméljük, hogy előrelépünk, ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy a többi csapat is fejlesztésekkel érkezik majd, ráadásul a barcelonai pálya jól ismert mindenki számára.”

A Renault a legutóbbi versenyhétvégén, Bakuban egy új első- és hátsó szárnyat vetett be, illetve továbbfejlesztett ún. bargeboardokat. Bob Bell technikai igazgató elárulta, ezek jelentős részét a tempós azeri pályához igazították.

„Tradicionálisan a barcelonai az a helyszín, ahol a csapatok fejlesztéseket visznek pályára – általában jelentős aerodinamikai fejlesztéseket” – mondta Bell.

„Idén viszont az első komolyabb aerodinamikai fejlesztési csomagunk Bakuban volt. Barcelonában kevesebb új elemünk lesz. De az előttünk álló időszakban minden versenyre lesznek újítások – lesznek kisebbek, és lesznek komolyabbak is.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS