Új üzemanyaggal erősödne hétvégén a Renault

Fotó: Renault
Carlos Sainz Jr (ESP) Renault Sport F1 Team RS18. Azerbaijan Grand Prix, Saturday 28th April 2018. Baku City Circuit, Azerbaijan.

A Renault Forma-1-es csapatánál azt remélik, a hétvégi Spanyol Nagydíjon javítani tudnak motoruk teljesítményén, köszönhetően továbbfejlesztett üzemanyagjuknak.

A franciák gyári csapata, valamint a McLaren hétvégén, Barcelonában már használhatja is az üzemanyagbeszállító BP új termékét, a Red Bull azonban nem – az osztrák istálló ugyanis úgy döntött, ő saját beszállítója, az ExxonMobil üzemanyagjait használja.

A Renault komolyabb motorfejlesztései csak a júniusi Kanadai Nagydíjon érkeznek, a gyártó azonban azt reméli, már Spanyolországban javítani tudnak teljesítményükön.

„Az európai idény kezdetén megerősítést kell, hogy nyerjen a jelenlegi teljesítményünk” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke azok után, hogy Carlos Sainz az 5. helyen ért célba az Azeri Nagydíjon.

„Egy új üzemanyagnak köszönhetően a motort tekintve előreléphetünk Spanyolországban, és lesz néhány aerodinamikai módosítás a pályához igazítva. Reméljük, hogy előrelépünk, ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy a többi csapat is fejlesztésekkel érkezik majd, ráadásul a barcelonai pálya jól ismert mindenki számára.”

A Renault a legutóbbi versenyhétvégén, Bakuban egy új első- és hátsó szárnyat vetett be, illetve továbbfejlesztett ún. bargeboardokat. Bob Bell technikai igazgató elárulta, ezek jelentős részét a tempós azeri pályához igazították.

„Tradicionálisan a barcelonai az a helyszín, ahol a csapatok fejlesztéseket visznek pályára – általában jelentős aerodinamikai fejlesztéseket” – mondta Bell.

„Idén viszont az első komolyabb aerodinamikai fejlesztési csomagunk Bakuban volt. Barcelonában kevesebb új elemünk lesz. De az előttünk álló időszakban minden versenyre lesznek újítások – lesznek kisebbek, és lesznek komolyabbak is.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!