Friss hírek

Valóban megmentette a Halo Leclercet?

Charles Leclerc

Az FIA vizsgálatot indított annak érdekében, hogy kiderítsék, a Halo mekkora szerepet játszott abban, hogy senki nem sérült meg az F1-es Belga Nagydíj rajtbalesetében.

A futam elején történt ütközés következében Fernando Alonso McLarenje átrepült Charles Leclerc Sauberje fölött, és autója csúnya nyomokat hagyott a Sauberre felszerelt Halón. Kérdéses tehát, hogy a fejvédő megvédte-e Leclerc fejét az ütéstől – sokak szerint ezzel az esettel a Halo minden kételyre választ adott, így az ezzel kapcsolatos vitáknak a mai napon véget kell vetni.

A korábbi Forma-1-es versenyző, Max Chilton súlyos szavakat használt: „És az emberek még mindig azt gondolják, hogy nincs szükség a Halóra. A mai napon nélküle újra elveszíthettünk volna egy fantasztikus versenyzőt.”

A futamot követően Charlie Whiting versenyigazgatót is megkérdezték az esetről.

„Ez egy kicsit spekulatív lenne” – válaszolta Whiting arra a kérdésre, kijelenthető-e, hogy súlyos sérülésektől mentette-e meg Leclercet a Halo.

„De ahhoz nem kell nagy képzelőerő, hogy lássuk, hogy a keréknyomok akár Charles sisakján is lehettek volna. Elég jelentős guminyomok voltak a Halón – csoda lenne, ha a Halo nélkül nem érte volna el a gumi a sisakját.”

Az ütközést követően Alonso úgy nyilatkozott, a fejvédőnek köszönhető, hogy Leclerc nem sérült meg, így a Belga Nagydíjon „bizonyított” a szerkezet.

Leclerc – aki leginkább érintett a kérdésben – elmondta, egyáltalán nem híve a glóriának, azonban most örül, hogy ott volt az autóján.

Az FIA egyébként vizsgálatot indított annak érdekében, hogy kiderítse, milyen hatása lett volna az ütközésnek a Halo nélkül.

„Elkezdtük az elemek alapos vizsgálatát. Elég korai megmondani még. A nagysebességű kamera nem fog szörnyen sokat mondani, az onboard kamera pedig nem igazán tiszta” – mondta Whiting.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!