Költségplafon-ügy

Változhatnak az F1-es versenyek kezdési időpontjai

A legfrissebb hírek szerint óra 10 perc helyett ismét egészkor kezdődnek majd a Forma-1-es versenyek 2021-től, és jó esély van arra, hogy visszatérnek a korábban megszokott délután 2 órás kezdési időpontok.

A száguldó cirkuszban még 2018-ban vezették be azt a gyakorlatot, hogy a futamok nem egészkor, például 15 órakor, hanem 10 perccel később, például 15 óra 10 perckor kezdődnek.

A döntést akkor azzal magyarázták, televíziós szempontból kedvezőbb lesz ez a megoldás, hiszen a közvetítő társaságok általában egészkor kapcsolnak ki az élő közvetítésre, ezáltal pedig lemaradnak a felvezetésről, illetve a feszültségnövelésről.

Hirdetés
 

A RaceFans értesülései szerint viszont most mégis visszatérhetnek a régi gyakorlathoz, így 2021-től már újra egészkor kezdődhetnek a felvezető körök.

Úgy tudni, arról is egyeztetnek majd, hogy az európai versenyek kezdési időpontját a korábbi, 14 órára módosítsák. A legtöbb európai verseny tavaly 15 óra 10 perckor kezdődött, az idei futamok így már jó eséllyel délután 2-kor rajtolnak.

A 2021. évi Forma-1-es idényben várhatóan 23 futamot tartanak majd, ám szinte biztos, hogy az évadnyitónak szánt Ausztrál Nagydíjat nem tudják az eredetileg tervezett március 21-i időpontban megtartani, és jó esély van rá, hogy az áprilisi Kínai Nagydíjat is halasztani kell.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Változhatnak az F1-es versenyek kezdési időpontjai
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!