Vasseur kitűzte a Ferrari első és legfontosabb célját 2023-ra - F1VILÁG.HU

Vasseur kitűzte a Ferrari első és legfontosabb célját 2023-ra

HIRDETÉS
Lázasan készül a Forma-1 mezőnye a jövő heti előszezoni tesztre. A Ferrari keddi autóbemutatója során Frederic Vasseur csapatfőnök elárulta, számukra melyek a legfontosabb szempontok a nagy bevetés előtt.
230214_SF_CARLAUNCH_05_0636

Az utóbbi napok során felébredt téli álmából a Forma-1 mezőnye, és autóbemutatók sorával kezdte meg a 2023-as versenyszezont. A Ferrari kedden délelőtt Fioranóban leplezte le az SF-23 névre keresztelt idei versenygépét, amivel Charles Leclerc és Carlos Sainz azonnal pályára is hajtott (magyar feliratos videó ezen a linken). A néhány körös bejáratás alkalmából az istálló új vezetője, Frederic Vasseur elárulta, milyen célokat fogalmazott meg a csapata számára a szezonkezdetet megelőzően. Mint mondta, az autó teljesítménye jelenleg még másodlagos fontosságú, most mindenkinek azon kell dolgoznia, hogy a február 23-25. közötti előszezoni tesztet zökkenőmentesen végig tudják csinálni.

„A szezon aktuális szakaszában mindenki szempontjából a megbízhatóságot tartom a legfontosabbnak. Ha ez nem megfelelő, akkor nem leszünk képesek végigcsinálni a három napot, és lépéshátrányban kezdjük az idényt. A tesztpadon teljesítettük a szükséges kilométereket, így mindannyian optimisták vagyunk, a motor teljesítményéről azonban csak Bahreinben láthatunk reális képet. Eddig minden rendben.”

Vasseur mögött sűrű január áll. A Ferrari vezetését átvéve az első néhány hetet a csapat alapos megismerésével töltötte. Sok figyelmet fordított az istálló tavaly elkövetett hibáira, amiket az idei szezonban mindenáron el akarnak kerülni.

„Nem sok időm volt. Az utóbbi négy hetet azzal töltöttem, hogy megpróbáltam megérteni, mi történt a csapattal az elmúlt egy év során. Következtetést azonban csak az első versenyhétvége után fogok levonni” – fogalmazott a francia vezető.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!