Vasseur szerint Sainz második is lehetett volna, ha nem hibázik - F1VILÁG.HU

Vasseur szerint Sainz második is lehetett volna, ha nem hibázik

A melbourne-i időmérőn a Ferrarinál Carlos Sainz szállította az erősebb eredményt, de ő is csak ötödik lett, ráadásul a látszólag van némi nézeteltérés a pilóta és a csapat között abban, hogy kinek a hibájából nem sikerült tökéletesen az utolsó kör.

Már Charles Leclerc is szóvá tette, hogy némi kommunikációs zűrzavar alakult ki a Ferrari bokszutcai irányítóközpontjában a Q3 végén, hiszen forgalomba navigálták őt – éppen csapattársa mögé –, ennek megfelelően pedig Sainz is bosszús volt a nem megfelelő előkészületek miatt.

„Tisztességes tempónk volt a mai időmérőn, de sajnos az utolsó előkészítő körömben történt egy kis zűrzavar, mivel más autók közé kerültem, és emiatt veszítettem is pár tizedet az 1-es kanyarban, ahova túl hideg gumikkal érkeztem. A hétvége során eltérő beállítási konfigurációkkal dolgoztunk, és csak a versenyen derül ki, hogy mit tudunk ebből kihozni. Nem lesz könnyű, de megpróbálunk előrébb jutni a mezőnyben és egy jó eredményt hazavinni” – fogalmazott a spanyol az időmérő után.

 

A Ferrari csapatvezetője, Frederic Vasseur nyilatkozatában azonban már nyoma sincs kommunikációs hibának, szavai szerint csakis Sainzon múlt, hogy nem sikerült előrébb végeznie – noha azt elismeri, hogy Leclerc esetében kissé elszámolták magukat az időzítéssel.

„Szoros volt az időmérő, de sajnos nem a terveink szerint alakult. A Q3 végén időszűkében voltunk, ezért Charles már nem teljesített előkészítő kört a gyorsköre előtt. Carlos pedig nem rakott össze jó kört, az első kanyarban ugyanis elveszített pár tizedet, pedig enélkül második vagy harmadik is lehetett volna” – mondta Vasseur.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vasseur szerint Sainz második is lehetett volna, ha nem hibázik
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!