Verstappen: Hamilton távollétében sem lesz könnyebb győznünk - F1VILÁG.HU

Verstappen: Hamilton távollétében sem lesz könnyebb győznünk

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen szerint nem feltétlenül nőnek győzelmi esélyeik a hétvégi Szahíri Nagydíjon azzal, hogy Lewis Hamilton nem állhat rajthoz hétvégén.
BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 03: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Sakhir at Bahrain International Circuit on December 03, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Florent Gooden - Pool/Getty Images)

A brit versenyző elkapta a koronavírust, így nem ülhet autóba a második bahreini versenyhétvégéjén: helyét George Russell veszi majd át, így ő lesz Valtteri Bottas csapattársa a Szahíri Nagydíjon.

Hamilton az eddigi 15 versenyből 11-et megnyert, és már Törökországban bebiztosította újabb világbajnoki címét.

Verstappen viszont azt gondolja, az ő távollétében is nehéz dolguk lesz, Russell és Bottas ugyanis erős párost alkotnak majd.

„Nincs itt Lewis, de Valtteri és George így is a mezőny leggyorsabb autóját vezetik majd” – mondta a holland, amikor a győzelmi esélyekről kérdezték.

„Szóval nagyon kemény lesz, nem lesz egyszerű dolgunk, főleg ezen a vonalvezetésen. A köridők nagyon szorosak lesznek azokkal a srácokkal, akik múlt héten mögöttünk voltak. Nem számítok könnyű hétvégére.”

Verstappen szerint a bahreini pálya külső vonalvezetése azokat az autókat segíti majd, melyek erősek az egyenesekben.

„Csak azokat az autókat segíti, melyek több motorerővel rendelkeznek. Szóval arra számítok, hogy egy kicsit nehezebb lesz számunkra” – fogalmazott.

„Határozottan egyedi vonalvezetés. Elég poros, nem sokat használják. De ez is egy új kihívás, és majd meglátjuk, mire megyünk.”

Mivel hosszú egyenesek és kemény féktávok, illetve kigyorsítási szakaszok jellemzik a pályát, a csapatok várhatóan a monzaiakhoz hasonló konfigurációkkal gurulnak pályára.

Hirdetés

„Nagyon remélem, hogy nem olyan lesz, mint Monza, de majd meglátjuk!” – mondta Verstappen, aki az Olasz Nagydíjon 9 tizedes hátrányt szenvedett el az időmérőn.

„A pálya azért egy kicsit eltér a monzaitól. Van néhány kanyar, ahol lehet javítani a köridőn. Monzában tényleg nagyon alacsony leszorítóerővel köröz mindenki, szóval ott csak veszítesz az egyenesekben. Itt egy kicsit más lesz a helyzet a leszorítóerő-szintekkel. De reméljük, hogy jobban megy majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!