Verstappen, Leclerc: Russell nyerhet Bahreinben! - F1VILÁG.HU

Verstappen, Leclerc: Russell nyerhet Bahreinben!

HIRDETÉS
Versenytársai szerint George Russell akár nyerhet is a hétvégi F1-es Szahíri Nagydíjon – Charles Leclerc, Max Verstappen, Lando Norris és Alexander Albon is biztos benne, hogy a brit bizonyítani fog a Mercedesben.
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 09: Antonio Giovinazzi of Italy and Alfa Romeo Racing, Kevin Magnussen of Denmark and Haas F1, George Russell of Great Britain and Williams, Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing, Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 stand on the grid before the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 09, 2020 in Northampton, England. (Photo by Frank Augstein/Pool via Getty Images)

George Russell óriási lehetőséget kapott a Mercedestől a hétvégén: miután kiderült, Lewis Hamilton koronavírus-tesztje pozitív lett, a Williams pilótája ül be helyére a hétvégén. 

Charles Leclerc, a Ferrari pilótája bízik benne, hogy Russell a dobogó legfelső fokára állhat, és hasonlóan gondolkodik Alexander Albon, valamint Lando Norris is: a fiatalok drukkolnak barátjuknak. 

„Legalább dobogón lesz, de remélem, hogy nyerni is tud” – mondta Leclerc. „Tudom, hogy nagyon optimista. De azt is tudom, hogy mennyire jó: én fogadok egy győzelemre.”

Megmutatja majd, hogy mire képes. Biztos vagyok benne, hogy gyors lesz” – mondta Albon.

„Szerintem meglesz neki a pole” – tippelt Norris. „Úgy gondolom, képes nyerni.” 

Norris ugyanakkor hozzátette, a második bahreini hétvége nem lesz a legkönnyebb a Mercedes számára. 

„De tudom jól, hogy mennyire jó versenyző, így nagy dolgokat várok tőle. Ha extrém jó eredményt ér el, vagy nyer, akkor irigy lennék” – nevetett a brit. „Viccet félretéve: természetesen örülnék neki. Remélhetőleg végre harcolhatok vele!”

Max Verstappen egyetért versenytársaival, szerinte van akkora előnye a Mercedesnek, hogy az sem baj, hogy Russell most először ül majd az autóba. 

„A Mercedesé a domináns autó, ez a pályaverzió nem fekszik nekünk” – mondta. „George-nak talán az első edzésre lesz szüksége, hogy felvegye a tempót. De aztán teljesen ott lesz. Ezen a hétvégén bizonyítani fog. Lehet, hogy még nem látja, de ez egy szuper lehetőség számára, hogy megmutassa, mennyire jó Lewishoz képest is.”

Hirdetés

„A bahreini külső pályán nincs sok kanyar, így nem sok mindent tud elrontani. És a legjobb autóban ül, így ebben már van egy kis puffer. Ha nem is érzi magát annyira jól az autóban, akkor elég lesz ez az előny, hogy egészen elöl legyen.

És hogy képes lehet-e Russell a győzelemre Verstappen szerint? 

Biztosan lehetséges. Ha három vagy négy tizeddel a csapattársa mögött lesz, akkor még mindig második lesz” – felelte. „Szóval sok minden nem mehet félre. Ez a pályavariáció segít azoknak az autóknak, ahol magas a motorteljesítmény. Nekünk nehezebb lesz ez, mint az előző versenyhétvége.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!