Friss hírek

Veszélybe kerülhetnek az F1-es szezon első versenyei

Továbbra is figyelemmel kíséri a koronavírussal kapcsolatos nemzetközi helyzetet a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), ha pedig szükséges, döntés hoz majd a versenynaptár további módosításáról.

Azt már hetekkel ezelőtt bejelentették, hogy az április közepére tervezett Kínai Nagydíjat elhalasztják – egyelőre pedig nem biztos, hogy a sanghaji versenyt pótolni tudják majd az év későbbi szakaszában.

Mivel a koronavírussal kapcsolatos nemzetközi helyzet egyre fokozódik, az FIA továbbra is aktívan figyeli az eseményeket.

Hirdetés
 

„A koronavírus – mely eddig főleg Kínára volt hatással – év eleji kitörése után az FIA folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet az érintett hatóságokkal és klubtagjaival együttműködve, az FIA orvosi bizottságának elnöke, Gérard Saillant professzor irányítása mellett” – áll a szövetség által kiadott közleményben.

„Az FIA ki fogja értékelni versenynaptárat a következő futamok vonatkozásában, és ha szükséges, meghozza a megfelelő intézkedéseket, hogy segítsen megvédeni a globális motorsport-közösséget, valamint a szélesebb közönséget.”

A Liberty Media elnöke, Chase Carey nemrég úgy nyilatkozott, folyamatos kapcsolatban állnak a versenyrendezőkkel, valamint orvosszakértőkkel szerte a világon.

„Nyilvánvaló, hogy Olaszország néhány napja még nem szerepelt a radaron, most viszont már igen” – mondta az üzletember.

„Általánosságban véve ez egy folyama. Amit mi most teszünk, az az, hogy aktívan együttműködünk a soron következő események szervezőivel, főleg azokkal, amik lassan aktuálissá válnak.”

„A dolog egyik része a logisztika. Bahreinben épp most vezettek be korlátozásokat azon emberekre vonatkozóan, akik bizonyos városokból érkeznek. Kína mellett pedig különös fókusz helyeződik most azokra a versenyekre, melyek az év elején kaptak helyet. Megyünk Melbourne-be, Bahreinben, aztán Hanoiba – bár a nyilvánvaló kijelentéshez látnunk kell, hogyan alakul a helyzet a következő napokban.”

A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams elárulta, logisztikai szempontból a koronavírus jelenleg komolyan megnehezíti a csapatok életét.

„Globális sportként, mely utazik állandó jelleggel, napi szinten figyelemmel kísérjük a helyzetet. Odafigyelünk azokra a tanácsokra, amik a releváns hatóságoktól érkeznek, bár ezek napról napra változnak” – fogalmazott.

„Szóval ez egy jelenleg is zajló folyamat. Viszont kétségkívül vannak nehézségek, ami a Melbourne-be utazást, vagy, hogy mi történik Vietnámmal, vagy a Bahreinbe utazással, és a többi. Azt gondolom, ez mindenki számára kihívás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!