Vettel a brazíliai ütközésről: Tanultunk belőle

Formula One F1 - Japanese Grand Prix - Suzuka Circuit, Suzuka, Japan - October 13, 2019. Ferrari's Charles Leclerc and Sebastian Vettel after the race. REUTERS/Issei Kato
Fotó: Reuters
Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője Abu Dhabiban mesélt arról, mi történt a Brazil Nagydíjat követően, miután összeütköztek csapattársával, Charles Leclerckel, és mindkettejük versenye véget ért.

Egyáltalán nem volt örömteli a hangulat a Ferrarinál a Brazil Nagydíjat követően, miután a két versenyző összeütközött, majd ki is estek a versenyből. Vettel az Abu Dhabi Nagydíjon elmondta, már túltették magukat a történteken, és Leclerckel is gyorsan meg tudták beszélni a dolgokat

A kérdésre, mi az, amit a jövőben jobban tud majd csinálni az esetet követően, Vettel így felelt: „Elkerülni az ütközést.”

A német versenyző határozottan állítja, hogy sikerült mindent megbeszélniük, és a Ferrarinak is őszintén beszámoltak arról, hogy mi történt a pályán. 

„A legfontosabb, hogy nincs problémánk egymással” – mondta Vettel. „Beszélgettünk egymással, és megpróbáltuk a csapatnak is elmagyarázni, hogy a mi szempontunkból mi történt. A versenyhétvége után is beszéltünk telefonon, és még egyszer átbeszéltük a nézőpontjainkat.”

„De világos volt számunkra, hogy az egész balul sült el, mivel egyikünk sem tudta befejezni a versenyt, és ez a mi kontónkra megy – nincs értelme hibáztatni bárkit is. Nem szabad túllihegni a dolgot, mert ez egy nagyon enyhe koccanás volt, súlyos következményekkel. De mindketten tanultunk belőle, és tudjuk, hogy többet ilyen nem történik. Azért is gondolom, hogy ez lehetséges, mert megvan a tisztelet egymás felé. Nem az van, hogy valaki rosszat akar a másiknak.”

A kérdésre, ki hívott fel kit a Brazil Nagydíjat követően, Vettel így felelt: „Ez mindegy, mert úgy gondolom, mindkettőnkben ugyanazok az érzések voltak a verseny után, mert egyikünk sem volt szerencsés végső soron. Nincs jelentősége, hogy végül ki telefonált. Fontos, hogy ne legyen problémánk egymással, és hogy a hívást a másik elfogadta.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!