Wolff elégedetlen a Mercedes formájával - F1VILÁG.HU

Wolff elégedetlen a Mercedes formájával

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke szerint az istálló Francia Nagydíjon látott eddigi teljesítménye egyszerűen túl gyenge, pedig sokat várnak a versenyhétvégétől.
2021 Mexican Grand Prix, Sunday - Sebastian Kawka Toto Wolff Mercedes

Toto Wolff szinten alulinak nevezte a Mercedes eddig látott formáját a Francia Nagydíjon. A Forma-1-es csapat nagy elvárásokkal érkezett a Pal Ricard versenypályára, amelynek karakterisztikája papíron kifejezetten kedveznek az istálló idei autójának. A gárda pénteki formája azonban nem nyerte el Wolff tetszését: az első szabadedzésen George Russell közel egy másodpercet kapott az élen leintett Max Verstappentől, a Lewis Hamiltont helyettesítő Nyck De Vries pedig további fél másodperces hátránnyal zárta a felkészülést.

„Nem ott tartunk, ahol tartani szeretnénk. Sok mindent próbálgatunk, de eddig nem volt elég jó a tempónk. Korán van még, de az első szabadedzésen látott teljesítményünk gyenge volt. El fogunk végezni néhány összehasonlítást, és meglátjuk, mit hoz a délután” – fogalmazott a két szabadedzés között.

A csapat számára a második 60 perces gyakorlás sem hozott átütő sikert, bár azon Russell hátránya 0,7 másodpercre csökkent a legjobb időhöz képest. Ekkor már Hamilton is autóba ült, ő egy másodpercre zárt a legjobb idő mögött. Pedig a csapat néhány aerodinamikai módosítással is készült a Francia Nagydíjra.

„A padlólemezen és annak szélein változtattunk – apró dolgok, amelyeknek segíteniük kellene.”

Wolff hozzátette, elsőre nem értette, az első szabadedzésen mit keresett Hamilton a bokszban, miközben a többiek a pályán köröztek. Csak később tudatosult benne, hogy ezen a hétvégén adtak gyakorlási lehetőséget egyik junior pilótájuknak, De Vriesnek.

„Kicsit össze voltam zavarodva! Bejöttem a garázsba, ő pedig ott ült a székemen. Arra gondoltam, vajon miért nem az autójában ül, de aztán rájöttem…” – fogalmazott az osztrák szakvezető, aki elárulta, Hamilton nem ült tétlenül a garázsban: De Vries munkáját segítette, többek között a telemetria használatával.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!